Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Proiectul de reabilitare a străzilor din Dej a fost câștigat de Samus Construcții – VIDEO

0 55

someseanul-primaria_dej_02

La sediul Primăriei Dej a avut loc azi conferința de presă în cadrul căreia s-a anunțat câștigătorul licitației contractului de 17 milioane de euro pentru reabilitarea a 23 de străzi din oraș.

La licitație au depus oferte 9 societăți comerciale și anume: Samus Construcții SA în asociere cu SC Rosu Company SRL, Diferit SRL (Cluj), SC Napoca SA (Cluj), SC Drumuri și Poduri Județene Cluj SA în asociere cu SC Aktor SA (Grecia), SC Construct Perom SRL (Bistrița), SC Frasinul SRL (Bistrița), SC AGM Group GC SRL (Câmpia Turzii), SC Magneta Construcții și Infrastructură SRL (București) și SC Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj SA în asociere cu Strabag SRL.

În urma unui proces de aproximativ două luni de zile, timp în care s-au analizat la sânge dosarele depuse de către ofertanții de la licitație, comisia de atribuire a decis ca licitația să fie câștigată de Samus Construcții.

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea accesibilității municipiului Dej și a mobilității populației municipiului în vederea stimulării activităților economice durabile.

Obiectivul specific este reabilitarea și modernizarea străzilor urbane (26,523 km) care conectează magistralele municipale cu drumul național ce traversează orașul (străzi de categoria I), zonele funcționale de cele rezidențiale (străzi de categoria a II-a) precum și zonele funcționale și rezidențiale de străzile de legătură sau magistrale (străzi de categoria a III-a), în vederea fluidizării traficului urban, reducerii timpului de transport, eliminarea blocajelor rutiere în punctele de acces către municipiul Dej.

Prin acest proiect, cu o valoare totală de peste 75 de milioane de lei, se vor moderniza străzile: Nicolae Titulescu, Șomcutului, Înfrățirii, Varga Katalina, Valea Codorului, Valea Jichișului, Simion Bărnuțiu, B.P. Hașdeu, Teilor, Ciceului, Solidarității, Veseliei, Petru Maior, Iosef Attila, Liviu Rebreanu, Nichita Stănescu, Traian, Gh. Barițiu, Ion Creangă, Griviței, I.L. Caragiale, Nicolae Iorga și Pinticului.

Din această toamnă vor începe lucrările, urmând ca finalizarea acestora să se facă până la sfârșitul anului viitor.

Istoricul acestui proiect dar și condițiile de desfășurare a licitației și modalitatea alegerii câștigătorului le puteți afla din declarațiile primarului Costan Morar la conferința de presă de azi, în materialul video atașat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More