Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Proiectul parcului TETAPOLIS Cluj a trecut de votul Senatului

0 41

Proiectul de lege privind înființarea parcului științific și tehnologic TETAPOLIS, a fost adoptat astăzi în ședința de plen a Senatului, anunță deputatul Cornel Itu, care a inițiat acest proiect alături de colegii din PSD Cluj.

”Este o mare bucurie că ne apropiem tot mai mult de realizarea acestui obiectiv benefic pentru dezvoltarea județului nostru. În continuare, Camera Deputaților va fi camera decizională”, spune parlamentarul dejean prin intermediul unui comunicat de presă transmis pe adresa redacției.

Este vorba de Proiectul de lege privind transmiterea unui teren din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor, cu drept de concesiune în favoarea Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR S.A. în domeniul public al judeţului Cluj şi în administrarea Consiliului Judeţean Cluj, prin care urmează să revină viitorului parc științific și tehnologic TETAPOLIS, ca infrastructură de dezvoltare, o suprafață de 86.333 mp.

Proiectul TETAPOLIS reprezintă un proiect major, de utilitate și interes public pentru județul Cluj, având în vedere obiectivele sale de a crea condiții pentru dezvoltarea activităților de Cercetare Dezvoltare Inovare prin oferirea unei infrastructuri moderne și prin creșterea colaborării dintre mediul economic și cel universitar.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More