Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Proiectul-pilot de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Dej – un exemplu de succes pentru tranziția la educația digitală

0 68

poze 17.06.2015 erasmus 060

În data de 11 iunie 2015 a avut loc Întâlnirea metodică a coordonatorilor de proiecte și programe educative școlare și extrașcolare în cadrul căreia s-a prezentat stadiul de implementare a proiectului-pilot de utilizare a aplicațiilor tabletelor în clasă, derulat în cadrul proiectului „Developing International Dimension and Digital Learning”.

Evenimentul face parte din strategia de diseminare la nivel instituțional a proiectului finanțat din fonduri europene în cadrul programului ERASMUS + 2014 „Developing International Dimension and Digital Learning”, nr. de referinţă proiect 2014-1-RO01-KA101 – 001218.

Activitatea are ca scop prezentarea stadiului de implementare a proiectului-pilot, cu privire la obiective, activităţi şi rezultate planificate a fi atinse, precum și a Ghidului metodic de integrare a aplicațiilor digitale în scenariul didactic”, respectiv a broșurii „Exemple de bune practici din sistemul educațional finlandez și estonian.”

Programul activității metodice a debutat cu cuvântul de deschidere al doamnei director Daniela Herineanu, respectiv al doamnei inspector Amalia Gurzău. Ulterior, coordonatorul de proiect (profesor Armanda Stroia) a prezentat viziunea și strategia de implementare a proiectului.

În a doua parte a întâlnirii a avut loc diseminarea mobilităților efectuate până în prezent: cea din Porto Tap, Swipe, Pinch , Tablets in education – ( profesori Corina Cristoreanu și Aida Galu), din Benalmadena How to make your school more international – (profesor Laura Cîmpean), respectiv din Finlanda, Best Practices Benchmarking – ( profesori Daniela Herineanu și Ancuța Erdei).

Ultima parte a fost destinată analizei obiectivelor și rezultatelor atinse, discuțiilor în urma cărora s-a ajuns la concluzia că proiectul-pilot poate fi considerat un exemplu de succes pentru tranziția la educația digitală.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.