Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Proiectul-pilot de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Dej – un exemplu de succes pentru tranziția la educația digitală

0 354

poze 17.06.2015 erasmus 060

În data de 11 iunie 2015 a avut loc Întâlnirea metodică a coordonatorilor de proiecte și programe educative școlare și extrașcolare în cadrul căreia s-a prezentat stadiul de implementare a proiectului-pilot de utilizare a aplicațiilor tabletelor în clasă, derulat în cadrul proiectului „Developing International Dimension and Digital Learning”.

Evenimentul face parte din strategia de diseminare la nivel instituțional a proiectului finanțat din fonduri europene în cadrul programului ERASMUS + 2014 „Developing International Dimension and Digital Learning”, nr. de referinţă proiect 2014-1-RO01-KA101 – 001218.

Activitatea are ca scop prezentarea stadiului de implementare a proiectului-pilot, cu privire la obiective, activităţi şi rezultate planificate a fi atinse, precum și a Ghidului metodic de integrare a aplicațiilor digitale în scenariul didactic”, respectiv a broșurii „Exemple de bune practici din sistemul educațional finlandez și estonian.”

Programul activității metodice a debutat cu cuvântul de deschidere al doamnei director Daniela Herineanu, respectiv al doamnei inspector Amalia Gurzău. Ulterior, coordonatorul de proiect (profesor Armanda Stroia) a prezentat viziunea și strategia de implementare a proiectului.

În a doua parte a întâlnirii a avut loc diseminarea mobilităților efectuate până în prezent: cea din Porto Tap, Swipe, Pinch , Tablets in education – ( profesori Corina Cristoreanu și Aida Galu), din Benalmadena How to make your school more international – (profesor Laura Cîmpean), respectiv din Finlanda, Best Practices Benchmarking – ( profesori Daniela Herineanu și Ancuța Erdei).

Ultima parte a fost destinată analizei obiectivelor și rezultatelor atinse, discuțiilor în urma cărora s-a ajuns la concluzia că proiectul-pilot poate fi considerat un exemplu de succes pentru tranziția la educația digitală.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More