Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Proiectul privind aprobarea realizării autostrăzii Iaşi -Târgu Mureş, adoptat. Deputatul Cornel Itu, printre semnatari

1 341

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, cu 261 de voturi „pentru”, două „împotrivă” şi cinci abţineri, proiectul de lege privind aprobarea realizării autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş – Autostrada Unirii.

Potrivit proiectului, iniţiat de parlamentari ai PMP şi semnat de reprezentanţi ai tuturor formaţiunilor politice, Autostrada Unirii începe la graniţa României cu Republica Moldova printr-un nou pod peste râul Prut şi se termină printr-o conexiune cu autostrada A3 Braşov – Borş, în apropierea oraşului Târgu Mureş.

Autostrada Unirii se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, din credite externe şi din fonduri europene nerambursabile şi/sau prin parteneriat public-privat. În fiecare lege bugetară anuală, pe durata implementării proiectului, se vor aloca acestui obiectiv credite bugetare conform necesarului de finanţare comunicat de Ministerul Transporturilor.

Ministerul Transporturilor este responsabil pentru coordonarea realizării Autostrăzii Unirii şi va demara, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii, procedurile necesare pentru acest obiectiv de investiţii.

Proiectul de lege a fost adoptat anterior de Senat, Camera Deputaţilor fiind for legislativ decizional pentru acest act normativ.

Deputatul dejean Cornel Itu a fost printre parlamentarii care au votat pentru acest proiect de lege:

”Am votat, alături de colegii mei din PSD Cluj, Cristina Burciu și Horea Nasra PENTRU adoptarea proiectului de lege privind construirea Autostrăzii Iași-Târgu Mureș. PNL Cluj dezinformează cetățenii și se specializează în „fake news”, afirmând contrariul. Oricine este interesat de o corectă informare poate consulta lista de vot publicată pe pagina oficială a Camerei Deputaților chiar aici: http://www.cdep.ro/pls/steno/evot2015.nominal… unde apare clar faptul că am votat cu DA pentru construirea acestei autostrăzi, la fel cum vom vota noi, social-democrații, pentru orice investiție care dezvoltă și modernizează infrastructura rutieră a României! Solicit reprezentanților PNL să renunțe la astfel de dezinformări care nu le fac nicio cinste”, declara parlamentarul dejean pe pagina de socializare.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. ICA spune

    Votat, dar aplicat?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More