Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

”Promenada inimilor” la Dej și Gherla – FOTO/VIDEO

0 103

promenada inimilor rotary dej 2014 (1) Peste 100 de persoane au ieșit duminică la prânz la plimbare, în cadrul unei campanii inițiată de Rotary Club Dej împreună cu Fundația Română a Inimii.

”Promenada inimilor”, titulatura sub care s-a desfășurat această campanie, a pornit din centrul Dejului, de la Parcul Mic, participanții plimbându-se pe un traseu cu lungimea de 2,2 kilometri pe străzile centrale, prin Parcul Mare, pentru ca la final să ajungă din nou în Piața Bobâlna.

Obiectivul programului „Promenada Inimilor” este acela de a încuraja persoanele de toate vârstele să facă mișcare, ca parte importantă a prevenției bolilor cardiovasculare.

“La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune Prof. Dr. Dan Gaiţă- Preşedintele Fundaţiei Române a Inimii.

Pentru participanții la marșul de azi, plimbarea nu a însemnat doar o simplă modalitate de a face mișcare și de a preveni astfel bolile cardiovasculare. Prin acest marș s-a încercat să se atragă atenția celorlalți dejeni, martori de pe margine, că o simplă plimbare de duminică le poate aduce beneficii în ceea ce privește starea de sănătate. Mai mult, plimbarea de azi a reprezentat și o modalitate de a petrece puțin timp împreună, într-un mediu relaxat, de a schimba idei și opinii și de a lega prietenii, după cum spune Adrian Oșan, președinte 2014-2015 Rotary Club Dej.

În cadrul aceluiași program ”Promenada inimilor” o activitate similară a avut loc și la Gherla, la inițiativa clubului Rotary din Gherla.

DEJ:

GHERLA:

https://www.facebook.com/album.php?fbid=796960730366696&id=467241263338646&aid=1073741901

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More