Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Promisiunile Ecaterinei Andronescu pentru educație. Are „puterea de la Dumnezeu” pentru reformă

1 569

Ecaterina Andronescu reformează din nou sistemul educațional românesc. Promisiuni care acoperă bugete, clase sociale uitate, containere cu rol sanitar și examene diferențiate, reies din cuvintele Ministrului Educației.

Ziarul Adevărul a publicat azi un interviu cu Ecaterina Andronescu, interviu din care reies principalele promisiuni ale Ministrului Educației în ceea ce privește reforma învățământului. Într-un sistem bolnav de ani de zile, la al patrulea mandat pe fotoliul Educației, doamna Andronescu promite bani, calitate, mese calde, examene diferențiate și câte alte. Interviul, luat de către Florinela Iosip, pune în lumină următoarele noutăți ce urmează să pună pe drumul cel drept învățământul românesc:

  • Containere cu facilităţi de grup sanitar pentru elevii care învaţă în şcoli fără toalete
  • Resuscitarea liceelor tehnologice cu promovare slabă într-o formă de învăţământ dual BAC diferenţiat (Tehnologic versus Naţional/Teoretic)
  • Ore remediale pentru şcolarii care nu fac faţă programei chiar din acest semestru
  • Manualele şcolare vor fi realizate de editurile selectate în urma înscrierii la licitaţia ce va fi lansată de Ministerul Educaţiei
  • Au fost incluse încă 50 de şcoli în programul „Masa Caldă“, în acest moment fiind înscrise 100 de şcoli în total
  • Profesorii care iau sub 5 la examenul de Titularizare ar putea să nu mai aibă voie să predea
  • Creşterea bugetului la Educaţie anual cu 15% până când se va atinge 6% din PIB Finanţarea programului „Şcoală după şcoală“

Promisiunile doamnei Andronescu par a fi sustenabile, dar să ne amintim că același personaj a pus lacătul pe învățământul profesional în anul 2009. De asemenea este cea care a ajuns în al patrulea mandat după ce mișelește a atacat liderul PSD, Liviu Dragnea. Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, doamna Andronescu a uitat a fi avut vreun conflict cu vârful PSD în momentul în care a fost numită din nou Ministru al Educației.

Ceea ce șochează și mai tare în această convingere bombastică de salvator ultim și sigur al educației românești este că Ecaterina Andronescu și-a început interviul cu următoarea fraza: „De fiecare dată am făcut cât am putut şi asta o să încerc şi acum. În general, cam ştiu ce nevoi are sistemul de învăţământ şi cred că am puterea şi determinarea de la Dumnezeu pentru a aduce ceva în plus în învăţământ şi de a creşte calitatea.

După zeci de ani de reformă și lovituri date elevilor care, mai mult ca oricând, au nevoie de ceva practic pentru a intra pe piața de lucru după finalizarea studiilor, nu de teorie seacă și memorizare, putem spune și noi că doar Dumnezeu mai poate salva educația românească.

Întregul interviu îl puteți citi aici.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. B.Georgeta spune

    Sistemul de invatamant trebuie reformat de la banii care se baga pentru materialele necesare in educatie.Nu putem face reforma fara scoli moderne si ancorate in realitate.De asemenea elevul trebuie sa stea in centrul atentiei de la sanatate pana laeducatie adevarata.Invatatorii si profesorii si-au facut si isi fac datoria la clasa dar trebuie respectati de sistem.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More