Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Proprietara petshop-ului care a vândut primăriei Bistrița veverițele, amendată de Garda de Mediu

0 34

Proprietara petshop-ului care a vândut Primăriei Bistrița cele șase veverițe închise în voliera amplasată în parcul municipal a fost amendată de Garda de Mediu cu suma de 5.000 de lei, având în vedere că nu a putut prezenta documentele de proveniență ale acestor animale.

„S-a mers pe fir. S-a găsit firma aceasta, de fapt un PFA, care a vândut conform actelor șase veverițe către primărie. Din discuțiile cu firma respectivă, ei ziceau că le-au luat de la cineva de pe internet, din Oradea, și nu au mai reușit să dea de el. Chestia e că nu aveau acte de proveniență, aveau un soi de borderou, și, în condițiile acestea, pentru că au fost achiziționate și comercializate fără acte de reglementare, s-a aplicat sancțiunea de 5.000 lei”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud, Grațian Morariu.

Potrivit lui Morariu, bistrițeanca care deține PFA-ul în cauză s-a plâns că amenda ar fi prea mare, dar în cele din urmă a ales să o achite, profitând de reducerea cu 50% a valorii sancțiunii în termen de 48 ore.

Astfel, proprietara petshop-ului a plătit o amendă de 2.500 de lei, care aproape i-a anulat profitul în urma tranzacției făcute cu primăria, având în vedere că suma totală încasată pentru cele șase veverițe a fost de 2.700 lei.

Reprezentantul Gărzii de Mediu spune că femeia „a avut noroc” cu PFA-ul, deoarece a fost încadrată la sancțiuni acordate persoanelor fizice, în caz contrar amenda minimă pentru persoanele juridice plecând de la 30.000 de lei.

La rândul ei, Primăria Bistrița riscă o amendă de 50.000 de lei dacă, până la sfârșitul lunii septembrie, nu le va oferi veverițelor un spațiu mai mare, în condițiile în care pentru cele șase veverițe și voliera metalică s-au plătit în total aproximativ 20.000 de lei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More