Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Propunere USR – Taxele din exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră, vărsate în Pilonul II de pensii

0 55

USR vine cu o propunere inedită în ceea ce privește taxarea și impozitarea exploatării zăcămintelor de gaze naturale din Marea Neagră.

USR vine cu o propunere unicat pentru România. Aceștia au analizat și propun ca toate sumele provenite din taxarea și impozitarea exploatării gazelor naturale din Marea Neagră să ajungă în Pilonul II de pensii al fiecărui român.

Ideea nu se oprește aici fiindcă Uniunea Salvați România vrea ca administratorii privați de pensii să folosească 50% din această sumă vărsată în Pilonul II pentru a investi în produse financiare (acţiuni şi obligaţiuni) emise de companii care investesc în proiecte viabile din energie, cum ar fi centrale în cogenerare, infrastructură energetică, extinderea reţelelor de conducte de gaze naturale, reţele de transport inteligente pentru energia electrică (staţii de reîncărcare cu gaze naturale comprimate, electro-mobilitate), energie regenerabilă şi petrochimie (industria îngrăşămintelor, a maselor plastice, a PVC-ului etc.).

Prin această tactică, reprezentanții USR consideră că, pe termen lung, se poate ajunge la garantarea pensiilor generațiilor viitoare, modernizarea sectorului energetic, dezvoltarea unei întregii industrii românești bazată pe exploatarea de gaze naturale, îndepărtarea dependenței de gazele naturale rusești, dar și transformarea României într-un nod strategic pentru alimentarea cu gaze naturale a Europei Centrale și de Est.

Propunerea USR o puteți studia aici.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More