Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Prostită prin metoda ”accidentul”. S-a ales cu o pagubă de peste 2.000 de euro

0 45

inselaciune telefon metoda accidentul

O femeie în vârstă de 49 de ani din Zalău a fost înșelată de un individ prin metoda ”accidentul”, femeia fiind păcălită să plătească peste 2.000 de euro, pentru un presupus accident făcut de fiica ei în Italia.

La data de 18 august a.c., jurul orei 15.00, B. Aniko, de 49 ani, din Zalău, a fost contactată telefonic de o persoană necunoscută, care i-a relatat faptul că fiica sa a produs un accident rutier în Italia, în urma căruia doi copii au fost răniți, iar pentru a despăgubi familia victimelor, aceasta trebuie să trimită o sumă mare de bani.

Femeia a luat de-acasă suma de 1.700 euro și 2.050 lei, după care s-a întâlnit cu un bărbat în fața unei farmacii din municipiu, care i-a spus că este conducător auto la o reprezentanță diplomatică și căruia i-a înmânat suma de bani”, se precizează în comunicatul IPJ Sălaj.

Ulterior, partea vătămată a încercat să ia legătura cu apelantul însă, acesta nu a mai raspuns la telefon, motiv pentru care femeia a sesizat poliția.

Pentru a nu deveni victima acestui gen de înşelăciune, denumită generic ”metoda accidentul”, I.P.J. Sălaj vă recomandă să fiți prudenţi atunci când sunteți apelaţi telefonic de persoane necunoscute.

De asemenea, cetățenii sunt sfătuiți să țină cont de următorul set de recomandări:

În cazul în care sunteţi contactaţi de persoane care pretind a fi o rudă apropiată sau susţin că sună din partea acesteia şi susţin că au urgent nevoie de bani pentru a rezolva problemele create de un accident rutier, în care ar fi fost implicată, nu daţi curs solicitării, în ciuda impulsului imediat cauzat de reacţia emoţională.

Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier, cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare sau luaţi legătura cu persoana în cauză, pentru a vă asigura că nu este vorba despre o înşelăciune.

Dacă sunteţi contactat de către cineva care vă apelează în numele unei rude apropiate, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi poliţia la numărul de urgenţă 112, pentru a va acorda sprijin, şi nu mergeţi la aceste întâlniri decât însoţiţi de reprezentanţii poliţiei.

În cazul în care vă confruntaţi cu asemenea situaţii, adresaţi-vă de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More