Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Protest al judecătorilor și procurorilor, în Cluj, Sălaj, Maramureș, Bistrița-Năsăud

0 183

Judecătorii și procurorii din județele Cluj, Sălaj, Maramureș, Bistrița-Năsăud vor ieși astăzi la prânz în fața tribunalelor, îmbrăcați în robe. Ei vor protesta astfel față de modificările propuse la Codul penal și la Codul de procedură penală care ar urma să fie discutate în Parlament.

Protestul a fost anunţat pe Facebook de judecătorul Cristi Dănileţ de la Tribunalul Cluj.

Luni, între orele 12-13, judecătorii și procurorii din județele Cluj, Sălaj, Maramureș, Bistrița-Năsăud vor ieși în fața tribunalelor, îmbrăcați în robe! Ei vor protesta împotriva modificărilor aduse la legile justiției și a codurilor penal și de procedură penală. Sperăm că la fel vor proceda magistrații din celelalte județe ale țării.

Magistrații români nu vor accepta nepăsători ca Parlamentul să dezbată legi date în favoarea infractorilor. Este o rușine ceea ce se întâmplă. Legile nu se fac pentru anumite persoane.
In momentul de față judecătorii penaliști și procurorii discută necesitatea de a intra săptămâna viitoare într-o formă de protest.

Așadar, luni vom anunța și noi: SUNTEM CU OCHII PE VOI! Dacă trebuie să iasă și magistrații în stradă sa înțelegeți că e groasă, atunci o să facem și asta, să vuiască Europa!” – a anunțat Dănileț pe contul său de Facebook.

Constituţia României interzice greva magistraţilor, însă, aceştia pot folosi anumite forme de protest.

Judecătorul Cristi Danileţ a spus că modificarea Legilor Justiţiei şi a Codurilor Penale ar duce la blocarea unor anchete sau la ştergerea rezultatelor unor dosare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More