Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Protest ”de o violentă tăcere” în fața sediului PSD Cluj. Ideea flashmob-ului, importată de la Sibiu – VIDEO

0 304

Câteva zeci de persoane au protestat, sâmbătă, în tăcere, în faţa sediului PSD din Cluj-Napoca, după modelul deja devenit celebru al ”protestelor mute” de la Sibiu.

Timp de un sfert de oră cât a durat mișcarea de protest, participanții nu au scandat, afișând doar pancarte cu mesaje precum „Curaj DNA, vino şi îi ia”, „Vrem femei ca şi Codruţa, nu ca Firea şi Olguţa”, „Nu tăcem”, „Justiţie nu corupţie”, „Legi pentru cetăţeni, nu pentru politicieni”, „Zero toleranţă pentru corupţie”.

Protestul s-a realizat în centrul Clujului, în fața clădirii unde își au sediile Partidul Social Democrat, Partidul Național Liberal și Partidul Mișcarea Populară.

La protestul de azi de la Cluj-Napoca au participat și câțiva dintre protestatarii de la Sibiu, care sunt invitații clujenilor în acest final de săptămână. Tot printre protestatarii de azi s-a aflat şi Sorin Bobiş, organizatorul „Marşului Speranţei”, cel care a mers pe jos alături de alte persoane, în ianuarie, pentru a participa la mitingul de la Bucureşti împotriva modificărilor legilor justiţiei.

„A fost un protest mut în faţa sediului PSD cu mesajul ‘Vă vedem din Cluj’. Este importat de la cei de la Sibiu, faţă de modificările la legile justiţiei şi la campania dusă împotriva justiţiei”, a spus Bobiş.

La manifestarea de la Cluj au participat şi membri ai grupului „Vă vedem din Sibiu”. De altfel, unul dintre aceştia a explicat că protestul de sâmbătă din Cluj a fost făcut din dorinţa de a extinde manifestaţiile din Sibiu şi în alte oraşe.

Potrivit celor prezenţi, acest tip de protest va fi reluat săptămânal, în faţa sediului PSD din Cluj-Napoca.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More