Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Protest în fața Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Angajații DGASPC își cer salariile în stradă

0 68

Angajații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud au declanșat în această dimineață un protest spontan în fața Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, acuzând că au primit doar 60% din salariile aferente lunii octombrie.

Aproximativ 40 de persoane au participat în această dimineață la protestul spontan din fața Consiliului Județean BN, liderii protestatarilor fiind invitați ulterior la discuții de  către preşedintele Radu Moldovan.

Președintele Consiliului Județean anunța încă de zilele trecute că există mari probleme cu plata salariilor angajaților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud. Acestora le-au fost plătite doar jumătate din salariile aferente lunii octombrie. De asemenea, Radu Moldovan anunța că nu există bani nici pentru plata personalului, nici pentru plata însoțitorilor persoanelor cu handicap.

Conducerea Consiliului Județean BN în subordinea căruia se află instituția a explicat că banii n-au fost alocați de la Guvern și că așteaptă o rectificare. Oamenilor li s-a promis ca vor primi diferența de salarii și că se vor găsi soluții.

“Salariile ar fi trebuit plătite până în data de 9 noiembrie, însă oamenii nu au primit decât jumătate din sumele pe care ar fi trebuit să le primească. Este o situaţie tensionată, lumea din Direcţie este extrem de nemulţumită. Starea de spirit tensionată durează cam din data de 9, când noi ar fi trebui să ne luăm salariile integral. Am auzit zvonuri că nu sunt bani, dar nu ne-a spus nimeni oficial care este situaţia şi cum se va rezolva. Am auzit că ni se vor da salariile până în data de 15, de aceea am şi stat până în data de 15. Acum fiind data de 15, nu avem nici banii şi nici o certitudine că ne vom lua salariile. Acesta a fost şi motivul pentru care în această dimineaţă ne-am hotărât cu colegii să ieşim în stradă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, una dintre protestatare, Annabell Farcaş.

La protest au participat persoane din aparatul propriu al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud, asistenţi maternal şi angajaţi din centrele de plasament Bistriţa, aceste instituţii având în total peste şase sute de angajaţi.

DGASPC are mai mult de 600 de salariați, media salarială pe instituție fiind de 1100-1200 de lei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More