Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

PROTEST ÎN STRADĂ la Țaga. Câteva sute de persoane au blocat ”drumul groazei” – FOTO/VIDEO

0 138

protest dj109c taga

Locuitorii câtorva comune străbătute de drumul județean 109C, cunoscut și sub denumirea de ”drumul groazei”, au ieșit luni la prânz în stradă pentru a protesta față de starea jalnică a carosabilului.

Sătui de promisiunile numeroase făcute de către reprezentanții Consiliului Județean Cluj, promisiuni neonorate nici până azi, oamenii n-au mai rezistat și au ieșit în stradă.

Aproximativ 200 de persoane au blocat azi drumul cu pricina ca o măsură de protest față de întârzierea reabilitării DJ 109C , a cărui asfaltare trebuia finalizată în acest an.

Însă chiar și acum șoseaua este impracticabilă, aspect care aduce grave prejudicii atât locuitorilor cât și afacerilor derulate în zonă. Peste 10.000 de oameni trec pe acest drum, unii chiar zilnic, însă deși plătesc taxe și impozite ca orice alt locuitor al județului Cluj, nu se bucură de aceleași condiții ”europene”.

Mai mult, reabilitarea acestui tronson trebuia să aducă o fluidizare a traficului rutier spre județul Mureș, drumul făcând legătura între DN 1C și DN 16, dar și să sporească dezvoltarea economică a regiunii, având în vedere că în zonă s-au ridicat numeroase cabane turistice și spații de agrement cu lacuri pentru pescuit.

La protestul de azi de la Țaga au participat și primarii și viceprimarii din Țaga și din comunele Fizeșu Gherlii, Sântioana, Țaga, Geaca și Cămărașu, tocmai acele comune străbătute de ”drumul groazei”.

Reprezentantul Consiliului Județean la acest protest, Mihai Seplecan, a promis că într-o săptămână vor demara lucrările de reabilitare și asfaltare pe întreg tronsonul, spunând că au fost deja semnate contractele pentru aceste lucrări de către Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Privat (RAADPP) a Județului Cluj.

Protestatarii, la rândul lor, au dat asigurări că dacă nici aceste promisiuni nu vor fi onorate, în 10 mai vor ieși din nou în stradă și vor bloca drumul.

Protestul de azi de la Țaga s-a desfășurat fără incidente, situația fiind supravegheată cu atenție de către mai multe echipaje de poliție și jandarmerie.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.915587071837394.1073741953.467241263338646&type=1&l=298bf44bee

 

// <![CDATA[
// < ![CDATA[
//

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More