Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Protest inedit – Activiștii blochează camioanele cu lemne din Munţii Făgăraş – VIDEO

0 138

30 de activişti Agent Green, oameni de ştiinţă şi alpinişti profesionişti au blocat, vineri dimineaţă, pe Transfăgărăşan camioanele încărcate cu arbori din Munţii Făgăraş, protestatarii cerând anchetă privind distrugerea pădurilor din zona Vidraru.

Protestatarii vor să tragă un semnal de alarmă cu privire la distrugerea ultimelor păduri virgine din zona Vidraru care pun în pericol inclusiv lacul de acumulare, un obiectiv strategic pentru sistemul energetic naţional.

Ei au ocupat arborii cu corturi speciale şi au afişat bannere cu mesajul ”Salvaţi Ultimele Păduri Virgine” în limbile română şi engleză.

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Adriana Petcu, declară despre acţiunea activiştilor Agent Green care blochează pe Transfăgărăşan camioanele încărcate cu arbori din Munţii Făgăraş că ştie de protest. „Am înţeles că s-ar pune în pericol lacul Vidraru dacă se taie ilegal păduri”, a spus ministrul.

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Adriana Petcu, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă la Piteşti, că ştie despre protestul activiştilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Ştiu de protest. Am înţeles că s-ar pune în pericol lacul Vidraru dacă se taie ilegal păduri. Voi cere un punct de vedere de la Garda Forestieră pentru a vedea exact cum stau lucrurile”, a declarat Adriana Petcu.

La rândul lor, poliţiştii argeşeni fac cercetări pentru a stabili dacă transportul cu lemne este legal.

„S-a primit un apel pe 112 pentru verificarea unui transport de material lemnos. Se fac verificări. Colegii mei de la Curtea de Argeş se află în zonă Arefu”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, Mădălin Zamfir.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More