Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Protest la 25 de metri înălțime. Un beneficiar al Centrului de Noapte amenința că se sinucide… din nou

0 57

Pompieri, polițiști și personal medical au fost puși din nou în stare de alertă luni seara, în Zalău, după ce un bărbat în vârstă de 38 de ani s-a urcat pe turnul de 25 de metri al unei centrale din apropierea Adăpostului de Noapte, unde bărbatul era cazat temporar.

Acesta nu este la prima faptă de acest gen, având la activ mai multe amenințări de acest fel, după ce s-a urcat pe același turn al centralei din vecinătatea Adăpostului de Noapte. Chiar anul trecut, tot în luna aprilie, bărbatul a amenințat că se sinucide, fiind convins abia după trei ore să coboare de pe respectivul turn înalt de 25 de metri. Și atunci, motivația gestului său a fost aceea că nu i s-a mai permis accesul în Adăpostul de Noapte.

„În jurul orei 8,30, personalul Adăpostului de Noapte din Zalău ne-a anunțat că un beneficiar, în vârstă de 38 de ani, s-a urcat pe turnul centralei termice dezafectate din apropiere. Un coleg al nostru a făcut rost de numărul său de telefon, a reușit să ia legătura cu el, însă nu a putut să-l convingă să coboare”, a declarat, luni seară, pentru AGERPRES, Maria Cristea, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

La scurt timp după ce protestatarul s-a urcat pe turn, la fața locului au sosit pompieri, cu o mașină cu scară, jandarmi, polițiști municipali și cei locali, dar și un echipaj SMURD.

Și de această dată, după aproape trei ore de negocieri, bărbatul a fost convins să coboare de pe turn.

Acesta s-a plâns de faptul că cei de la Adăpost nu i-au mai permis accesul în incintă pe timpul zilei, așa cum s-a întâmplat pe parcursul iernii. Regulamentul Adăpostului spune, însă, că persoanele înregistrate temporar acolo pot să stea și pe timpul zilei în adăpost doar în timpul iernii, când oamenii străzii nu pot sta afară să îndure gerul. Însă, pe timpul verii, aceștia trebuie să părăsească adăpostul în fiecare dimineață la ora 8, accesul lor în incintă fiind permis abia seara, după ora 19:30.

Explicațiile și regulamentul Adăpostului de Noapte din Zalău nu sunt suficiente însă pentru bărbatul e 38 de ani, care și-a făcut deja o obișnuință din a pune autoritățile pe drumuri degeaba.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More