Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Protest la Cluj-Napoca în legătură cu retragerea candidaturii Roșiei Montane la lista UNESCO

0 158

Peste 200 de persoane au participat, vineri seară, la un protest organizat în Piața Unirii din Cluj-Napoca și au cerut demisia premierului Mihai Tudose pentru intenția Guvernului de a retrage candidatura Roșiei Montane la statutul de sit protejat UNESCO, informează Agerpres.

‘Ne scoate în stradă anunțul premierului Mihai Tudose de la sfârșitul lunii august potrivit căruia Guvernul pe care îl conduce intenționează să retragă candidatura Roșiei Montane la statutul de sit protejat UNESCO, afirmând că demersul de înscriere în patrimoniul mondial a fost opera unor ‘băieți deștepți’. Nu mai avem încredere în politicieni, am sperat că problema Roșiei Montane s-a încheiat, dar se pare că lucrurile se întorc pe dos. Apartenența sitului la UNESCO este un deziderat de o importanță extraordinară, iar premierul vrea să facă ceva ce nu s-a mai făcut niciodată, anume retragerea candidaturii după ce aceasta s-a depus cu mari eforturi. Premierul trebuie să plece, îi cerem demisia și lui, și guvernului’, a declarat unul dintre protestatari.

Cei adunați în Piața Unirii începând cu ora 19,00 au purtat bannere și steaguri cu mesajele ‘Nu cedăm Roșia Montană!’, ‘Roșia Montană în UNESCO’, ‘Salvați Roșia Montană’. De asemenea, ei au scandat, printre altele, ‘Demisia, demisia’, ‘Vrem cultură, nu cianură’, ‘Uniți, salvăm toată România’, ‘Uniți, salvăm Roșia Montană’.

Manifestanții s-au adunat în Piața Unirii în urma apelurilor lansate pe rețelele de socializare și protestul nu este autorizat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More