Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Protest la Fizeșu Gherlii. Oamenii au blocat drumul, lucrările de reabilitare au început FOTO/VIDEO

0 93

Protest Fizesu Gherlii-10

Câteva sute de persoane au protestat astăzi în localitatea clujeană Fizeșu Gherlii. Oamenii au blocat drumul și cu greu au fost convinși să se mute în fața primăriei pentru discuții și lămuriri. Sătenii sunt nemulţumiţi de starea drumului judeţean care trece prin localitatea lor.

La protestul care a început la ora 12 au participat peste 200 de persoane. Deși consilierul județean Mihai Seplecan le-a prezentat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare la drumul care trece prin localitate, protestatarii s-au certat zeci de minute cu aleșii de la județ. Locuitorii din Fizeșu Gherlii au blocat drumul din centrul localității și au fost cu greu convinși să se îndrepte spre primărie, acolo unde aveau aprobare pentru a se manifesta.

Situația tensionată a continuat și la primărie, oamenii au huiduit și și-au spus ofurile, însă Seplecan a reușit în cele din urmă să îi liniștească. Cu toate acestea, oamenii sunt în continuare neîncrezători și spun că vor ieși din nou în stradă dacă nu se rezolvă problema în cel mai scurt timp. Aceștia reclamă starea drumului – plin de gropi, care îngreunează circulația, precum și praful uriaș ridicat de autovehicule. Ei spun că praful înghițit îi îmbolnăvește pe copilașii lor și pe cei mai în vârstă.

Pe gardurile caselor de pe ”drumul terorii” din Fizeșu Gherlii, așa cum l-au numit sătenii, au fost montate numeroase bannere cu mesaje precum ”Drumul terorii”, ”Aici sunt banii noștri”, ”Ne distrugeți casele”, ”Ne omorâți copiii” sau ”Mulțumim guvernului pentru sprijin”.

Mihai Seplecan le-a dat asigurări oamenilor că începând de astăzi se lucrează la reabilitarea și modernizarea drumului județean 109C Gherla-Fizeșu Gherlii-Țaga și a spus că în 20 de zile problema se va rezolva. De lucrări se ocupă RADJ Cluj.

La Fizeșu Gherlii a ajuns și Vakar Istvan, vicepreședintele cu atribuții de președinte al Consiliului Județean Cluj. Și acesta le-a promis sătenilor că situația se va rezolva până la sfârșitul lunii viitoare.

La protest au fost prezente mai multe echipaje ale poliției și jandarmeriei, pregătite să intervină în caz de nevoie.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.764557903606979.1073741891.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More