Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Protest pe Valea Codorului. Un pod și o porțiune din Valea Salcă din Dej au trecut în proprietate privată – FOTO/VIDEO

0 258

protest pod valea salca

Câteva familii care locuiesc pe strada Valea Codorului din Dej au ieșit în stradă să protesteze în această dimineață, nemulțumite de faptul că li se îngrădește liberul acces spre propriile locuințe după ce un vecin de-al lor a câștigat în instanță dreptul de proprietate al podului de acces peste Valea Salcă, dar și a unei porțiuni din respectiva vale.

Scandalul durează de mai mulți ani între localnicii din zonă, iar în această dimineață conflictul a reizbucnit. Asta pentru că la fața locului a ajuns și executorul judecătoresc, cel care a venit să pună în aplicare o decizie judecătorească, prin care unuia dintre locuitorii de acolo i-au fost retrocedate o suprafață de 2.000 de metri pătrați de teren, dar și o porțiune din Valea Salcă.

Locuitorii din zonă spun că decizia instanței este una injustă și contestă faptul că singurul drum de acces spre casele lor, podul de peste Valea Salcă, este acum al unei persoane private, care le poate interzice accesul spre casă. De altfel, pe un panou afișat pe podul respectiv este deja anunțat faptul că este o proprietate privată și că este interzis accesul în zonă, cu excepția celor care merg la magazin sau dacă au acceptul proprietarului.

protest pod valea salca

Una dintre cele mai înfocate protestatare a punerii în aplicare a deciziei instanței este chiar Angela Drentea, angajată a Primăriei Dej, care deține o casă în vecinătatea Văii Salcă, dar și o proprietate în zona unde accesul se face de pe pod. Paradoxal este faptul că deși Angela Drentea are drept de proprietate asupra casei și terenului respective, cel care a fost pus azi în drepturi de către executorul judecătoresc are drept de folosință asupra acestora, astfel că a îngrădit totul cu garduri și porți închise cu lacătul.

Pentru a detensiona situația, oricum încărcată și încâlcită, la fața locului s-au deplasat în această dimineață și primarul Costan Morar, viceprimarul Aurelian Mureșan, dar și juriști din cadrul Primăriei Dej și reprezentanți de la Apele Române.

”Ne-am deplasat la fața locului cu toată comisia de fond funciar din cadrul primăriei Dej. Trebuie să punem în posesie, pentru că sentința este definitivă, avem aici și executorul și chiar dacă primarul nu vrea să facă acest lucru, este obligat să-l facă. O să discut cu proprietarul în așa fel încât cei care locuiesc aici să aibă acces. Noi n-am vrut să facem acest lucru, dar eu în calitate de primar am amânat punerea în posesie o perioadă foarte lungă, dar suntem puși în situația în care, dacă nu facem acest lucru, vom fi sancționați și e caz penal”, a declarat Costan Morar.

”Au existat 29 de dosare în instanță prin care numiteul Pahone Pop , administratorul SC Novochim SA, a încercat să ne anuleze titlurile de proprietate obținute în baza Legii 18 și dispoziția de primar obținută în baza Legii 10. 29 de dosare de la Revoluție încoace, s-a judecat până la Înalta Curte de Casație și Justiție și ele au rămas valabile. Am să fac memorii peste tot. Ministrul Justiției trebuie să știe ce se întâmplă, primul ministru, președintele, peste tot o să fac memorii. Și-mi pare rău ca a fost nevoie să fac apel la presă, pentru că sunt și eu persoană publică și n-ar trebui să apar în astfel de situații, dar cazul nostru este disperat”, a spus Angela Drentea.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More