Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Protest pentru salvarea Liceului ”Ana Ipătescu” Gherla. Sute de persoane au ieșit în stradă – FOTO/VIDEO

0 117

Cadre didactice, elevi, dar și părinții învățăceilor s-au adunat vineri după-amiaza în Parcul Mic din Gherla, în cadrul unui protest pașnic care a avut ca scop salvarea Liceului ”Ana Ipătescu” Gherla.

Peste 100 de persoane au participat la acțiunea de protest, una pașnică, fără scandări sau pancarte, cei prezenți dorind să arate prin prezența lor la manifestație faptul că nu sunt de acord cu noile măsuri anunțate de Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

Asta după ce IȘJ Cluj a anunțat faptul că mai multe clase de elevi de la Liceul ”Ana Ipătescu” vor fi transferate la Liceul ”Petru Maior” din aceeași localitate.

Potrivit directivelor Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, clasele gimnaziale de la liceul “Petru Maior” Gherla vor fi desființate, acestea urmând să fie mutate la Şcoala Nr. 1. Totodată, aceleași recomandări ale IȘJ Cluj, prevăd mutarea claselor de liceu de la “Ana Ipătescu” la Liceul “Petru Maior”, astfel încât această instituție de învățământ să-şi păstreze numărul de elevi.

Acțiunea de protest de la Gherla a durat aproximativ două ore, fiind supravegheată de  mai multe efective de polițiști și jandarmi, care s-au asigurat ca manifestarea să fie una lipsită de incidente neplăcute.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1060547557341344.1073742161.467241263338646&type=3&uploaded=12

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More