Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Protest prin nesupunere civică, la Cluj. Șoferii au circulat cu 5km/h: ”Nu ne grăbim, că doar suntem de la Cluj” – VIDEO

1 57

Circulația rutieră din centrul municipiului Cluj-Napoca a fost serios perturbată vineri la amiază de mai mulți șoferi, care au ales o metodă nouă de protest față de deciziile Guvernului Grindeanu.

După 10 zile consecutive în care au protestat prin marș pașnic, seară de seară, în Cluj-Napoca, clujenii au trecut la alte măsuri. Nesupunerea civică a însemnat, vineri la amiază, circulația cu 5 kilometri pe oră pe principalele artere rutiere ale orașului.

Aproximativ 15 șoferi s-au adunat, vineri la amiază, într-o parcare din centrul municipiului Cluj-Napoca, după care au pornit cu maşinile pe Calea Dorobanţilor – Piaţa Mărăşti – Bdul 21 Decembrie 1989 – Str. Memorandumului – Primărie – str. Napoca – Bdul Eroilor, circulând cu viteză de cinci – zece kilometri pe oră, perturbând astfel, traficul rutier, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, protestatarii au avut lipite pe geamurile autoturismelor diverse mesaje, printre care „#Rezist”, „Nu corupţiei”, „Jos penalii! Un vot legitim nu înseamnă că ţi-a cumpărat mă-ta popor” sau „În democraţie, hoţii stau în puşcărie”.

„Acţiunea de azi este prima de nesupunere civică din Cluj-Napoca faţă de măsurile Guvernului Grindeanu, am adus protestele din stradă, care au loc în fiecare seară, la un alt nivel, de a lovi în corupţi puţin mai direct. Vrem să menţinem vie flacăra protestelor, să impulsionăm protestarii prin sufocarea traficului din oraş, circulând cu viteză de 5 – 10 km/ oră. În acest fel vrem să tragem un semnal de alarmă”, a spus Dragoş, unul dintre protestatari, conform Mediafax.

Pa parcursul protestului un echipaj de la Poliția Rutieră le-a atras atenția protestatarilor că blocarea circulației rutiere reprezintă infracțiune, însă niciun șofer participant nu a fost amendat sau tras la răspundere.

Acțiunea a fost pusă la cale și anunțată pe rețelele de socializare încă de joi.

Protestatarii clujeni spun că aceasta e doar o altă modalitate de a atrage atenția asupra faptului că acțiunile îndreptate împotriva Guvernului Grindeanu nu vor înceta la Cluj-Napoca. Aceștia așteaptă alți clujeni să li se alăture la protestele organizate și în acest weekend la Cluj-Napoca.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Chifor t spune

    Mi se pare o forma neeficienta și inutila, ca să nu zic cretina de protest.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More