Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Protest spontan în fața sediului ITM Cluj. Angajații, nemulțumiți de legea salarizării- VIDEO

0 955

Puțin peste 100 de persoane protestează în această dimineață în fața sediului Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj. Angajații sunt nemulțumiți de prevederile noii legi a salarizării.

Protestul spontan a fost declanșat în această dimineață, imediat după începerea programului de lucru al angajaților. Aceștia sunt nemulțumiți de unele prevederi ale noii legi a salarizării.

Potrivit unor surse, angajații ITM Cluj sunt de acord cu normele salarizării unitare, însă doresc ca stabilirea salariilor să se facă diferențiat.

La protestul de la Cluj-Napoca participă angajați ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, angajați de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Cluj și angajați ai Casei de Pensii Cluj.

O acțiune similară de protest a avut loc în această dimineață și în fața Oficiului de Șomaj Dej.

protest itm clujProtest similar și la Zalău

Aproape 45 de angajați ai Casei de Pensii Sălaj au protestat în această dimineață în fața clădirii instituției din Zalău, nemulțumiți și ei de legea salarizării.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Alina Tămaș, salariile angajaților au rămas la același nivel din anul 2010, în timp ce angajații din Capitală sunt plătiți în mod diferit față de cei din structurile teritoriale. ” Nu cerem măriri aberante de salarii. Vrem doar ca salariile noastre, a celor din teritoriu, să fie aduse la același nivel cu cel al angajaților din structura centrală. Nu este normal ca angajații de la București, care desfășoară aceeași muncă, să fie remunerați în mod diferit.”

Știre în curs de actualizare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More