Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

UPDATE Protest spontan la Mechel Câmpia Turzii. Salariații disponibilizați cer salariile compensatorii

0 47

Peste o sută de foşti angajaţi ai combinatului Mechel Câmpia Turzii protestează miercuri în faţa societății, solicitând conducerii combinatului acordarea celor trei salarii compensatorii la care aveau dreptul. Protestatarii sunt angajați care au fost disponibilizaţi în ianuarie şi februarie.

UPDATE: Numărul protestatarilor depășește 200 de persoane. Văzând că nu-i bagă nimeni în seamă, protestatarii au forțat poarta și au năvălit în incinta fabricii. La fața locului au ajuns și jandarmii pentru a supraveghea situația.

Protestatarii susţin că trebuiau să primească în 45 de zile de la disponibilizare cele trei salarii compensatorii la care aveau dreptul. Oamenii s-au adunat miercuri dimineaţă în faţa combinatului Mechel Câmpia Turzii, protestul fiind spontan. Ei huiduie şi strigă „Hoţii” şi „Vrem salariile”.

Foștii angajați ai combinatului sunt disperaţi, pentru că au rate la bănci şi contau pe cele trei salarii compensatorii, care se ridică la sume cuprinse între 3.500 şi 4.000 de lei.

Liderul de sindicat al Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu, a acuzat conducerea Mechel România că a vândut combinatul fără să anunţe sindicatul.

„Contractul colectiv de muncă de la Mechel Câmpia Turzii nu a fost respectat, conducerea combinatului nu a acordat cele trei salarii compensatorii angajaţilor disponibilizaţi. Vânzarea combinatului s-a făcut cu încălcarea legii, fără să fie anunţat sindicatul. Nu există documente pentru vânzare. Noi vom face plângeri la Inspectoratul Teritorial de Muncă şi vom acţiona în instanţă conducerea Mechel Câmpia Turzii”, a spus Ioan Pascu, liderul de sindicat, conform Mediafax.

Mechel a redus în ultima perioadă producţia şi forţa de muncă la Câmpia Turzii, din cauza cererii scăzute pentru produsele combinatului. Începând din iunie 2012, la Mechel Câmpia Turzii au fost disponibilizate colectiv, în mai multe etape, aproximativ 1.600 de persoane, astfel că au mai rămas în jur de 360 de angajaţi la secţia de Trăgătorie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More