Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Protest spontan la Penitenciarul Gherla. Locuitorii din zonă s-au revoltat – FOTO/VIDEO

1 128

someseanul-protest penitenciar gherla-2

Un protest spontan a izbucnit în această dimineață în fața Penitenciarului de Maximă Siguranță Gherla. Locuitorii din zonă sunt revoltați pentru că lucrările de reabilitare ale zidului închisorii blochează circulația în zonă, dar și pentru că panourile de protecție ale zidului au fost ridicate la jumătate de metru de zidurile caselor lor.

Mai mulți gherleni care locuiesc în preajma Penitenciarului de Maximă Siguranță din Gherla au ieșit de dimineață în stradă. Aceștia se declară revoltați de faptul că autoritățile locale, dar și administrația penitenciarului au permis ca lucrările de refacere a zidului de protecție al închisorii să blocheze circulația rutieră în zonă.

Zidul respectiv s-a dărâmat pe o anumită porțiune în urmă cu 7 ani de zile, iar azi au început lucrările de reconstrucție. Muncitorii au montat panouri de protecție în zona respectivă, blocând total accesul autoturismelor pe acea stradă. Mai mult, oamenii spun că respectivele panouri sunt montate prea aproape de casele lor.

Locuitorii de pe strada 1 Mai din Gherla și cei de pe străzile adiacente, spun că prin blocarea circulației în zonă sunt puși în pericol, asta pentru că mașinile de ambulanță sau cele de pompieri nu mai pot avea acces în zonă.

Pentru a dezamorsa situația conflictuală, la fața locului se află directorul Penitenciarului Gherla, Ioan Bătinaș, primarul Gherlei, Marius Sabo, viceprimarul Ioan Năsălean, reprezentanți ai comisiei de urbanism din cadrul Primăriei gherla, dar și două echipaje de poliție. Părțile implicate au purtat discuții pentru a găsi soluții de rezolvare a situației.

În urma negocierilor, directorul penitenciarului, împreună cu poliția și reprezentanții primăriei au ajuns la un acord comun conform căruia gardul de protecție provizoriu va fi mutat la jumătatea străzii pentru a avea acces astfel mașinile în zonă.

Lucrările de reconstrucție a zidului închisorii au fost începute din fonduri proprii ale penitenciarului, durata lucrărilor fiind estimată la aproximativ 4 ani, urmând să fie realizate pe o distanță de 268 de metri.

Conducerea penitenciarului a anunțat că dorește ca în timp să reconstruiască integral zidurile de protecție ale penitenciarului. Zidul actual are o înălțime de 4-5 metri în unele zone, iar zidul nou va avea o înălțime de 7 metri. Demararea lucrărilor de reconstrucție a zidului penitenciarului pe toată lungimea acestuia depinde și de fondurile alocate de la minister.

https://www.facebook.com/album.php?fbid=798731696856266&id=467241263338646&aid=1073741902

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Cetatean spune

    Dle. Primar asa se comunica cu un cetatean? Cu mana in …?! Nesimtire!
    Asta da primar…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More