Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Proteste în Cluj-Napoca și în marile orașe. Scandări împotriva PSD și a Guvernului

1 127

Sute de protestatari s-au adunat duminică seară la Cluj-Napoca și au scandat, în Piața Victoriei, împotriva Executivului şi a partidului de guvernământ.

Protestatarii s-au adunat în Piaţa Unirii începând cu ora 18,00 şi unii dintre ei au vorbit la megafon pe temele menţionate, dar şi despre “desfiinţarea PSD”, pe motiv că îşi încalcă propriul statut, conform căruia din conducerea partidului nu pot face parte persoane condamnate penal.

Participanţii la protest au răspuns astfel unui apel lansat pe reţelele de socializare sub titlul “Strada e a noastră”.

“Sunt cetăţean european şi nu voi fi redus la tăcere. Suntem oameni liberi şi, cu orice risc pentru vieţile noastre personale, nu vom accepta distrugerea democraţiei. Ceea ce vezi aici nu e invitaţia la o adunare publică. Dacă ar fi aşa, ai putea fi amendat/ amendată pentru simplul fapt de a da attend sau a fi prezent/ prezentă într-o piaţă publică sau pe o stradă atunci când “autoritatea” n-are chef să te vadă/ audă acolo. (…) Strada, ca şi piaţa nu au fost niciodată ale statului, municipalităţii, politicienilor, jandarmilor. Ele ne aparţin tuturor – şi acolo vom fi de fiecare dată când vrem să ne facem auziţi”, se arată în mesajul respectiv.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

1 Comentariu
  1. EDI spune

    Aberanta interzicerea intalnirilor pe domeniul public fara anunt catre autoritati!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.