Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Proteste la Cluj-Napoca, Dej și Turda. Manifestanți amendați, alții în curs de cercetare

0 350

Un număr de 12 persoane au fost amendate pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19, în județul Cluj, în urma acțiunilor de protest desfășurate marți în Cluj-Napoca, Dej și Turda.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj a asigurat măsurile de ordine și siguranță publică cu ocazia desfășurării manifestațiilor de protest din 30 martie a.c., din municipiile Cluj-Napoca, Dej și Turda.

Efectivele inspectoratului au acționat pentru protecția participanților, dar și a celorlalți cetățeni, totodată, aducându-le la cunoștința acestora prevederile legale în vigoare.

”Menționăm faptul că aceste acțiuni de protest s-au desfășurat în mod pașnic fără a se înregistra violențe, nefiind nevoiți să intervenim pentru restabilirea ordinii publice. Facem precizarea că, pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară și cu declararea prealabilă”, se arată în comunicatul IJJ Cluj.

În urma executării misiunii, jandarmii au aplicat până în acest moment  12  sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.

Se fac în continuare verificări pentru identificarea persoanelor care au participat la aceste manifestații publice și luarea măsurilor legale. Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj va asigura în continuare condițiile de siguranță pentru exercitarea dreptului constituțional la liberă exprimare și va urmări permanent respectarea de către participanți a prevederilor legale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More