Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Proteste la Cluj-Napoca: ”Dragnea, nu uita, vreau să gust coliva ta!”

0 719

Aproximativ 5.000 de persoane s-au adunat duminică seara în Piața Unirii din Cluj-Napoca, după care au pornit în marș prin zona centrală a orașului, în cadrul unei acțiuni de protest față de pachetul de modificare a legilor justiției și pentru a-și arăta nemulțumirea față de actuala guvernare.

Protestul, anunțat pe rețelele de socializare încă din urmă cu două săptămâni, a strâns la ora 18, ora de începere, aproape 5.000 de oameni în Piața Unirii. După ce s-a adunat mulțimea, protestatarii au pornit în marș până în cartierul Mărăști, de unde, însoțiți de Jandarmerie și echipaje de poliție, participanții s-au întors după aproximativ o oră în Piața Unirii.

„Continuăm ce am început iarna trecută”, „Nu vrem să fim o nație de hoți”- au scandat clujenii care au ieșit din nou în stradă pentru a-și arăta nemulțumirea față de Guvern.

Locuitori ai municipiului Cluj-Napoca, studenți, dar și oameni veniți de prin toate colțurile județului, și-au strigat nemulțumirea în stradă, în cadrul unei acțiuni pașnice, la care, în total, au participat aproape 7.000 de persoane. Dacă unii dintre primii participanți au decis să plece spre case încă de la startul protestului din Piața unirii, alții s-au alăturat protestatarilor rămași în marș pe parcurs, din cartierul Mărăști, însă majoritatea s-au împrăștiat înainte de a se întoarce în zona centrală a orașului.

Spre deosebire de acțiunile de protest, cam pe aceleași teme, care au avut loc în ianuarie-februarie la începutul acestui an, acțiunea de protest de azi nu a fost una la fel de ”colorată”, participanții afișând mai puține mesaje și pancarte.

S-au auzit, totuși, aceleași scandări, ca iarna trecută, dintre care nu au lipsit ”PSD, ciuma roșie”, ”DNA să vină să vă ia”, ”Nu vrem să fim o nație de hoți” sau ”Dragnea, nu uita, vreau să gust coliva ta”. Bineînțeles, pe parcursul marșului, participanții din stradă au încercat să atragă de partea lor clujenii care au preferat să urmărească protestul de la geamul sau balcoanele propriilor lor apartamente: ”Nu stați în casă, dacă vă pasă”, ”Nu stați la căldură, și pe voi vă fură”, cea mai inspirată fiind ”Dacă vreți reformă, nu stați la șaormă”, în momentul în care protestul a trecut pe lângă un restaurant de tip fast-food.

Care au fost momentele importante ale protestului și ce au declarat unii dintre protestatari puteți vedea în materialul video de mai sus.

https://www.facebook.com/pg/Someseanul/photos/?tab=album&album_id=1656304021099025

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More