Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Proteste în stradă şi acuzații de malpraxis la UPU Satu Mare

0 71

Cu măşti chirurgicale pe faţă. Aşa au protestat 150 de oameni în faţa Unităţii de Primire Urgențe a Spitalului Județean din Satu Mare. Protestul a pornit de la cazul unui tânăr tehnician, despre care apropiaţii spun că ar fi fost tratat greşit.

O anchetă a fost deschisă la Spitalul Judeţean Satu Mare, unde un tânăr tehnician dentar este în moarte cerebrală. În urmă cu o săptămână, el a fost găsit inconştient pe stradă, iar medicii l-au diagnosticat cu intoxicaţie alcoolică şi l-au trimis acasă.

Însă, la doar câteva zile s-a dovedit că suferise o lovitură puternică la cap. Apropiaţii săi şi alţi localnici au protestat aseară în faţa unităţii de primiri urgenţe. Ei acuză personalul spitalului de malpraxis.

În urmă cu o săptămână, în dimineața zilei de duminică, o patrulă a poliției a descoperit într-o stație de autobuz de pe strada Careiului din Satu Mare, un tânăr de 31 de ani căzut la pământ. Lângă el se afla și o bicicletă. Un echipaj de ambulanță l-a transportat atunci pe bărbat la spital.

„A fost diagnosticat cu stare de ebrietate și lăsat acasă, iar dupa o zi, după 26 de ore, revine la Spitalul Județean și intră în comă profundă de unde nu se mai trezeşte timp de trei zile. La a doua prezentare la serviciul de Urgenţe s-a descoperit la computerul tomograf hematoamele intercraniene şi lovitura, contuzia cerebrală”, a declarat la Digi24 medicul Călin Culcean, inițiatorul protestului.

Reprezentanţii Spitalului judeţean Satu Mare au declarat decesul tânărului încă din 25 noiembrie. Apropiaţii săi spun însă că el este în moarte cerebrală.

Managerul Spitalului Judeţean Satu Mare a declarat pentru Digi24 că va declanşa o anchetă internă pentru a afla dacă medicii care l-au tratat pe tânăr se fac vinovaţi de malpraxis.

Cazul este cercetat şi de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Satu Mare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More