Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Protestele continuă la Cluj-Napoca. Mii de persoane au ieșit în stradă și duminică – FOTO/VIDEO

0 560

Aproape 5.000 de persoane au ieșit duminică seara în stradă, la Cluj-Napoca, pentru a șasea zi consecutiv de la izbucnirea protestelor.

În Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, au fost instalate 11 corturi în care stau non-stop mai multe persoane şi care vor rămâne aici până la căderea Guvernului Dăncilă. Exemplul clujenilor a fost urmat de Oradea unde în cursul zilei au fost instalate trei corturi în centrul oraşului.

Sorin Bobiş, cel care a iniţiat protestul non-stop şi a instalat, vineri, primul cort în Piaţa Unirii, a intrat în legătură prin telefon cu Cosmin, un protestatar din Oradea, care a afirmat că situaţia din România, creată de PSD, este ”de nesuportat”.

”Am decis să urmăm exemplul vostru şi am instalat duminică la ora 14 trei corturi în Piaţa Unirii din Oradea. Nu vom pleca de aici până când Pablo Escobar de Teleorman, aşa zisul Liviu Dragnea, nu va părăsi toate funcţiile publice”, a spus Cosmin.

Grupul de clujeni care dorm în corturi a făcut apel să li se alăture şi alte persoane, pentru a protesta prin rotaţie.

”Să ştiţi că e chiar fain dimineaţa când ieşi din cort şi te uiţi la statuia lui Matei Corvin”, a spus unul dintre aceştia.

Protestatarii au cerut, printre altele, dizolvarea şi blocarea Parlamentului şi alegeri anticipate, dar şi declanşarea unei greve generale şi o deplasare masivă la Bucureşti în cazul în care, miercuri, Guvernul va emite o OUG care să îl salveze pe Liviu Dragnea de închisoare.

Aceştia au pancarte cu mesaje precum ”Cerem demisia Guvernului Dragnea –Dăncilă”, ”Justiţia la magistraţi, NU la condamnaţi”, ”Ei se jură că nu fură şi ne bagă-n dictatură”, ”Noi suntem pe drumuri, că ei ne tot dau <tunuri>” şi scandează ”Cluj, Oradea, Bucureşti, Dragnea o păţeşti”, ”Uniţi, salvăm toată România”, ”Nu scăpaţi”, ”Jos Guvernul”, ”Demisia”, ”Libertate”, ”Grevă generală”, ”Jandarmeria jos pălăria”, ”Nu mai daţi afară, tinerii din ţară”, ”Fără ordonanţe”.

Protestatarii au pornit într-un marş spre Prefectura Cluj şi spre Piaţa Mihai Viteazu, după care s-au întors în Piaţa Unirii.


https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1908687129194045.1073742440.467241263338646&type=1&l=f886765e1f

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More