Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Protestul dăm #foaiagoală continuă. Elevii claselor a Xl-a şi a XII-a încep astăzi simularea probelor de la Bacalaureat

1 149

Elevii claselor a XI-a şi a XII-a încep astăzi simularea probelor de la Bacalaureat, care se va încheia în 21 martie, urmând ca în 29 martie să fie anunţate rezultatele. În acelaşi timp, Consiliul Naţional al Elevilor continuă protestul dăm #foaiagoală, pe care l-a început la simularea probelor de la Evaluarea naţională.

Elevii din clasele a-XI-a şi a XII-a vor susţine simularea examenului de Bacalaureat după următorul program:

18 martie – Limba şi literatura română – probă scrisă 

19 martie – Limba şi literatura maternă – probă scrisă 

20 martie – Probă obligatorie a profilului – probă scrisă 

21 martie – Probă la alegere a profilului şi specializării – probă scrisă (se organizează numai pentru elevii claselor a XII-a)

29 martie – Afişarea rezultatelor 

Consiliul Naţional al Elevilor continuă protestul început la simularea Evaluării Naţionale, îndemnându-i pe elevi să dea foaia goală.

„«Anul acesta, dăm #foaiagoală la simulările naţionale!» reprezintă metoda prin care ne exprimăm nemulţumirile şi luptăm cu vehemenţă pentru împlinirea unui ideal comun: un sistem de învăţământ care să demonstreze cu adevărat că educaţia este prioritate naţională. Dacă şi tu consideri că trebuie să fim implicaţi direct, prin consultare constantă, în procesele decizionale care ne privesc, dacă şi tu te identifici cu scopul şi obiectivele campaniei noastre, te invităm să dai foaia goală sau să o transformi într-un manifest al educaţiei, aşezându-ţi pe foaie gândurile cu privire la sistem. Dacă însă nu te identifici cu această formă de protest, eşti liber să faci ceea ce simţi, căci tu, elevule, eşti singurul care poate lua o decizie în acest sens. Indiferent de alegerea ta, nu uita că tu ar trebui să fii cea mai importantă componentă a procesului educaţional, atât în teorie, cât şi în practică”, afirmă reprezentanţii Consiliului elevilor.

Aceştia le transmit elevilor că nu pot fi sancţionaţi pentru că dau foaia goală la simulare.

„Nu poţi fi mustrat pentru ceea ce crezi. Nu poţi fi mustrat pentru speranţa în reforma educaţională şi, în mod cert, nu poţi fi mustrat pentru că îţi doreşti ca acest sistem să nu se schimbe nefundamentat, de la o zi la alta. Aşa că, elevule, dacă te-ai hotărât să te alături protestului nostru şi să dai #foaiagoală la simulările examenelor naţionale, te înştiinţăm că nimeni nu te poate ameninţa cu trecerea notei obţinute în catalog. Nota îţi poate fi trecută în catalog doar la cererea ta sau a părinţilor tăi, conform OMEN 3185/2019”, precizează Consiliul elevilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Stefan spune

    Niciodată, dar absolut niciodată învățământul romanesc nu se va redresa. Cu foaia goala sau nu, tot vor trebui sa dea bacul când vine vremea. Și atunci o vor da tot goala. Suntem vai de noi dar ne punem clopoței.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More