Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Protestul medicilor de familie din Bistrița-Năsăud continuă. Nu vor elibera rețete compensate

0 265

În urma unei ședințe comune a Asociației Profesionale a Medicilor de Familie și Medicină Generală Bistrița și a Patronatului Medicilor de Familie Bistrița-Năsăud, care a avut loc astăzi și la care au participat peste 70% dintre medicii de familie din tot județul s-a decis continuarea protestului declanșat la nivel național, pe o perioadă nedeterminată.

Într-un comunicat de presă transmis pe adresa redacției de către președinte Patronatului Medicilor de Familie Bistrița-Năsăud, Gabriel Munteanu, acest anunță că medicii au decis să nu semneze actul adițional de prelungire a contractului cadru pe anul 2018.

”În consecință, medicii de familie nu vor elibera acte decontate de Casa de Asigurări – rețete compensate, bilete de trimitere clinice și paraclinice”, se arată în comunicatul de presă.

”Pentru că pacienții noștri sunt importanți pentru noi, am decis să furnizăm consultații medicale gratuite, deși nu vom fi în contract cu Casa de Asigurări în perioada următoare. Dorim, prin această decizie, ca impactul asupra pacienților să fie cât mai redus pe perioada protestului nostru”, se mai arată în comunicat.

Medicii își motivează decizia prin aceea că de peste 6 luni organizațiile naționale profesionale și patronale n-au obținut rezultate în discuțiile cu CNAS și Ministerul Sănătății privind debirocratizarea profesiei, rezolvarea problemelor sistemului informatic, revizuirea protocoalelor medicale care îngrădesc independența profesională a medicului de familie și pun pacienții inutil pe drumuri și creșterea finanțării medicinei primare.

”Am ajuns la această decizie deoarece în cursul acestor discuții ne-am lovit de indiferența și incapacitatea CNAS de a soluționa cererile noastre. Sperăm ca decidenții să rezolve cât mai curând problemele de mai sus pentru a limita disfuncționalitățile create în sistem”, spun reprezentanții medicilor de familie din Bistrița-Năsăud.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More