Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

PS Vasile Someșeanul a leșinat din cauza căldurii la Mănăstirea Nicula

1 216

vasile-somesanul

Preasfinţitul Vasile Someșanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce i s-a făcut rău și a leșinat la Mănăstirea Nicula.

Din primele informații, PS Vasile Someșanul s-a deplasat pe jos, alături de pelerini, aproape 7 kilometri. Se pare că în apropierea mănăstirii Nicula, acestuia i s-a făcut rău și a avut nevoie de îngrijiri medicale. Un echipaj medical aflat la fața locului cu o ambulanță i-a acordat îngrijiri medicale. Acesta și-a revenit după câteva minute și este în afara oricărui pericol.

Mai mulți pelerini care au făcut deplasarea pe jos de la Gherla până în deal la mănăstirea Nicula au acuzat stări de amețeală și rău din cauza epuizării și a căldurii.

Medicii recomandă celor care se află în pelerinaj să se hidrateze și să se adăpostească pe cât posibil la umbră.

Pentru a preîntâmpina evenimente neplăcute cauzate de stările medicale ale pelerinilor, la mănăstirea Nicula au fost deplasate mai multe echipaje medicale de acordare a primului ajutor, un echipaj cu medic de urgență, precum și trei medici de la SMURD Cluj.

sursă foto: napocanews.ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More