Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

PSD atacă și DEX-ul. Liviu Pop și pancarta – VIDEO

1 377

Liviu Pop a făcut o nouă gafă. Greșeala nu i-a fost iertată de către adversarii politici.

Senatorul PSD, Liviu Pop, a făcut o nouă gafă publică. Acesta, aflat în mijlocul unui talk show din grila de programe a B1 TV, a insistat că forma corectă a substantivului „pancartă” este „plancardă”. Atenția i-a fost atrasă de către Mihai Goțiu.

Acesta din urmă nu l-a iertat pe senator și într-o postare pe Facebook a scris că „Aseară, în emisiunea de la B1 TV, în care am fost și eu invitat, încercând să atace USR, d-l Pop a început să vorbească despre o PLANCARDĂ cât Casa Poporului. Dacă o lăsa așa, poate o făceam uitată, dar când moderatorul emisiunii l-a întrebat care e forma corectă, d-l Pop a insistat că PLANCARDĂ ar fi varianta bună, ba chiar l-a și trimis la DEX pe un alt invitat.”

Într-adevăr domnul senator este extrem de sigur pe cunoștințele sale lingvistice, însă dreptatea stă de partea DEX-ului. Greșeala și insistența domnului Liviu Pop s-a transformat acum într-un nou front de atac politic și ironii subtile ale adversarilor politici ai PSD.

„Spre ghinionul său, DEX-ul nu răspunde (încă) la comenzile politice ale PSD și se încăpățânează să menționeze două forme ”PLACARDĂ” sau ”PANCARTĂ”. Și cel puțin așa o să rămână atâta timp cât DEX nu va ajunge să fie editat și tipărit la Editura Didactică și Pedagogică (dar, sincer, mă aștept și la asta – că la câte gafe comit, pe bandă rulantă, miniștrii și premierii PSD, o să ne trezim și cu o variantă de DEX dată în grija EDP 😉 )”, a mai notat, sarcastic, Mihai Goțiu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Stefan spune

    De ce va mirați? Au reușit sa ridice prostia la rang de virtute. Și îmi amintesc de un i terviu recent al inegalabilul Dorel Vișan, care spunea(citând din memorie) cam asa:dacă le treci cu vederea prea multe la prosti, riști sa-i transformi în obraznici!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More