Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

PSD Cluj a făcut plângere penală și cere verificarea listelor suplimentare de votanți din turul I

0 138

vot alegeri

PSD Cluj a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, prin care solicită verificarea tuturor listelor suplimentare de la secțiile de votare din județ în cazul primului tur al alegerilor prezidențiale.

Social-democrații clujeni consideră că numărul celor care au votat pe liste suplimentare în Cluj este mult prea mare, fiind vorba despre peste 51.000 de persoane.

”Parchetul să-i verifice pe cei care au votat de mai multe ori, în condiţiile în care mai mulţi membri de partid ne-au reclamat faptul că pe aceste liste au fost mulţi cetăţeni din Tulcea, Prahova, Braşov, Vâlcea, ceea ce ne indică turism electoral. Raportat la aceste constatări, credem că a fost alterat nu numai rezultatul final al alegerilor, ci şi opţiunea alegătorilor”, a spus Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan.

În județul Cluj, dar mai ales la Cluj-Napoca, au votat în total 51.714 de oameni pe listele suplimentare de la secțiile de votare la primul tur al alegerilor prezidențiale, această cifră fiind de două ori mai mare decât cea înregistrată la alegerile prezidențiale din 2009.

Cea mai mare parte a votanților pe liste suplimentare la Cluj-Napoca o reprezintă studenții, Clujul fiind unul dintre cele mai mari centre universitare din România.

De altfel, conform unui raport al Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS) publicat în acest an, Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) este instituţia de învăţământ superior cu cei mai mulţi studenţi din România, conform datelor pentru anul 2013

În total, luând în considerare și celelalte Universități din Cluj, numărul total al studenților depășește 70.000.

Jurnaliștii luați în vizor

De altfel, aceasta nu este singura plângere penală pe care cei de la PSD Cluj au făcut-o în aceste zile. Jurnaliștii de la Ziarul Clujean au fost luați și ei în colimator după ce în ziua primului tur al alegerilor prezidențiale au publicat un material despre o posibilă mită electorală dată de către social-democrații clujeni studenților din complexul Hașdeu pentru a vota cu Victor Ponta.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More