Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

PSD are contul principal blocat, din cauza datoriilor acumulate în campania electorală

0 63

Contul principal al Partidului Social Democrat, de la sediul central al partidului, este blocat în urma unei popriri în valoare de peste 55.000 de euro, impusă de Primăria Capitalei, pentru datorii de la lansarea lui Victor Ponta de pe Arena Naţională, din 2014.

Măsura a fost luată din cauza cheltuielilor pentru lansarea campaniei prezidențiale a fostului premier Victor Ponta. Evenimentul a avut loc pe 20 septembrie 2014 pe Arena Națională. Doar închirierea Arenei Naționale a costat 50.000 de euro, bani pe care PSD îi datorează acum Primăriei Capitalei. Până când nu va fi achitată datoria, contul rămâne blocat.

În acest moment, PSD nu poate folosi acest cont pentru niciun fel de operaţiuni, însă, potrivit unor surse social-democrate, suma nu este greu de acoperit. De altfel, liderii PSD au început deja un plan pentru strângerea banilor, în special din cotizaţiile membrilor. Încasările din această sursă au crescut în ultima perioadă, iar social-democraţii au impus tuturor candidaţilor la alegerile locale şi parlamentare din 2016 să aibă cotizaţiile la zi pentru a fi eligibili.

Nu este prima dată când conturile social-democraților sunt blocate din cauza datoriilor acumulate în urma campaniilor electorale.

Datoria de 55.000 de euro este, însă, una dintre datoriile mici ale PSD. Social-democraţii mai trebuit să achite aproximativ 7 milioane de euro unor diverşi prestatori de servicii din campaniile electorale trecute, cea mai mare parte a sumei provenind din timpul lui Mircea Geoană şi Victor Ponta. De-a lungul timpul, social-democraţii au avut mai multe popriri pe conturi, având în vedere că o mare parte a acestei datorii de 7 milioane de euro trebuie plătit în termene foarte scurte.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More