Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

PSD întoarce foaia. Cornel Itu: „Alocațiile pentru copii au fost dublate prin votul PSD”

0 700

Deputatul Cornel Itu a anunțat votul PSD pentru dublarea alocațiilor.

Social democrații au votat azi în ședința de vot final a Camerei Deputaților, pentru dublarea alocațiilor pentru copii, transmite deputatul Cornel Itu. Proiectul de lege a fost adoptat cu amendamente, iar odată cu intrarea în vigoare a noului act normativ, alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani și 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Alocațiile reprezintă în orice stat democratic și civilizat una dintre măsurile esențiale pentru a sprijini creșterea copiilor, adică a generațiilor care vin din urmă și care vor croi viitorul României. Țara noastră nu este nicidecum pe un loc fruntaș în ceea ce privește cuantumul alocațiilor, ba dimpotrivă, suntem la coada clasamentului UE. Așadar, majorarea pas cu pas, an de an a alocațiilor, pentru a sprijini familiile, este absolut necesară. Însă, nu la fel au gândit deputații PNL și PMP, care au refuzat să voteze acest proiect și și-au scos cartelele de vot în momentul în care firesc era să spună DA pentru majorarea alocațiilor. Sunt convins că pentru acest gest vor da socoteală cetățenilor, a mai declarat acesta.

Totodată nu a lipsit un atac îndreptat către guvernul liberal, atac condus tocmai cu armele PNL. Liberalii, aflați astăzi la guvernare, vor trebui să explice cum au găsit 300 de milioane de euro pentru a plăti datoria pe care o statul față de niște investitori privați, dar când vine vorba de copiii românilor, susțin că nu sunt fonduri pentru a li se acorda alocații adaptate la realitatea economică din prezent, a încheiat deputatul PSD.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More