Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

PSD – Investigarea urgentă a informațiilor cu privire la finanțarea protestului din 10 august

0 378

Printr-un comunicat de presă PSD cere instituțiilor statului să investigheze informațiile publice despre o finanțare externă a protestelor din 10 august. Se cere și un cadru legal pentru transparența finanțărilor protestelor de stradă căci acestea reprezintă „un risc major”.

Un comunicat de presă al PSD cere ca instituțiile statului să înceapă investigarea tuturor informațiilor publice referitoare la finanțarea externă a protestului din 10 august.

„PSD cere instituţiilor statului să investigheze de urgenţă informaţiile de o gravitate excepţională care au apărut în spaţiul public cu privire la finanţarea externă a protestelor de stradă şi premeditarea acţiunilor violente de la mitingul din 10 august” începe comunicatul PSD.

Se stipulează că toți cetățenii României, dar mai ales cei care au participat la acest protest trebuie să știe tot ce a stat în spatele acestui miting, cine sunt cei care au „manipulat” și au dus la „intoxicări publice”.

„Cetăţenii României, mai ales participanţii de bună credinţă la aceste manifestaţii, au dreptul să ştie întreg adevărul din spatele acestor mişcări de stradă, cine sunt autorii manipulărilor şi intoxicărilor publice, cine a plătit şi cu scop real s-a urmărit provocarea unei reacţii emoţionale împotriva instituţiilor statului român şi a ordinii constituţionale” continuă același comunicat.

De asemenea reprezentanții PSD consideră că informațiile ce au ajuns în presă sunt și reprezintă indicii clare ale acestor acțiuni caracterizate ca și „subversive”.

„PSD consideră că informaţiile apărute în presă cu privire la mitingul din 10 august conţin indicii temeinice cu privire la acţiuni subversive menite să vulnerabilizeze siguranţa naţională şi autoritatea statului român”,se precizează în continuare.

Nu în ultimul rând se consideră că este nevoie de un cadru legal pentru transparența surselor de finanțare a oricărui protest de stradă în România căci acestea reprezintă un „risc major care vizează România”.

„Nu este o dispută de ordin politic, ci un risc major care vizează România. În egală măsură PSD apreciază că se impune realizarea unui cadru legal care să asigure transparenţa totală a surselor de finanţare şi a intereselor celor care iniţiază, întreţin şi amplifică proteste de stradă în România” se notează în comunicatul PSD.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More