Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

PSD și ALDE, merg braț la braț la alegerile locale din 5 iunie

0 34

Liderii PSD şi ALDE au semnat, miercuri, un protocol de colaborare în vederea alegerilor locale, care prevede alianțe atât la centru cât și în teritoriu.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a explicat că, în conformitate cu acest protocol, ALDE şi PSD pot face alianţe în teritoriu doar împreună, dar nu și cu PNL, MP sau alte partide, considerate nefrecventabile.

De asemenea, preşedintele PSD a explicat că va avea loc o discuţie în vederea unei candidaturi comune PSD-ALDE-UNPR la primăria Capitalei.

Protocolul semnat miercuri mai prevede că, în urma localelor, vor avea loc şi negocieri pentru alegerile parlamentare.

Potrivit documentului semnat, PSD şi ALDE vor încheia alianţe în plan local, acolo unde vor considera necesar, pentru alegerile din iunie 2016, inclusiv candidaţi şi liste comune în vederea maximizării rezultatelor electorale.

De asemenea, PSD şi ALDE vor stabili după locale condiţiile de realizare a unei alianţe electorale pentru alegerile parlamentare din anul 2016, se precizează în protocol.

”Aşa cum sunt prevederile din acest protocol, cât şi din protocolul semnat de noi cu UNPR, se vede foarte clar că decizia finală este la nivelul organizaţiilor judeţene şi, respectiv, locale (…)Organizaţiile noastre locale nu vor putea încheia alianţe cu alte partide, gen PNL, PMP sau alte partide. Vor putea încheia alianţe cu ALDE şi UNPR sau, dacă cele trei organizaţii din comunitate hotărăsc altfel, pot încheia şi împreună (…) Ca să se încheie alianţă electorală în trei, trebuie să vrea toate cele trei partide”, a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea.

El a negat că s-ar fi discutat despre o susţinere comună a celor trei partide a unui candidat la Capitală până în acest moment, însă a explicat că astfel de discuţii vor exista de acum înainte. ”Nu, până acum, nu. De abia, de astăzi, după ce am semnat protocolul, putem face astfel de discuţii”.

Călin Popescu Tăriceanu a fost întrebat de jurnalişti care este relaţia de rudenie politică între UNPR şi ALDE, din moment ce ambele partide au semnat protocol cu PSD.

”În cadrul activităţilor politice se întâlnesc, de multe ori, în sisteme care nu sunt bipartizane, situaţii de necesitate politică, cum este cazul de faţă”, a răspuns Tăriceanu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More