Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

PSD și PMP, protocol de colaborare în Maramureș la nivel județean

0 46

Preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, şi preşedintele PMP din acelaşi judeţ, Adrian Todoran, au semnat, luni, un protocol de colaborare politico-administrativ pentru următorii patru ani, între cele două formaţiuni politice.

În cadrul unei conferinţe de presă comune a celor două partide, liderul PSD Maramureş a subliniat că, odată confirmate rezultatele finale ale alegerilor locale din 5 iunie 2016, la nivelul judeţului, social-democraţii au început consultări cu toate forţele politice care au trecut pragul electoral de 5%.

„Am purtat, în ultimele zile, discuţii cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Baia Mare, cu cei ai PMP, UDMR şi PER, mai puţin cu cei ai PNL. Noi, social-democraţii maramureşeni, avem un principiu: atâta vreme cât oamenii politici pun mai presus de interesul judeţului şi interesul cetăţeanului interesul personal, concentrându-se doar la funcţiile pe care şi le doresc, nu vom avea negocieri. Iar în prezent, actuala conducere liberală asta încearcă să discute, propriul interes. Cel mai repede ne-am înţeles cu reprezentanţii Mişcării Populare Maramureş, care au pus interesul judeţului în prim plan. Maramureşenii ne-au votat pentru a colabora în interesul fiecărui cetăţean şi trebuie să asigurăm stabilitate şi echilibru”, a declarat Gabriel Zetea.

El a precizat că protocolul semnat cu PMP, dar şi cu alte partide politice reprezentative, are rolul de a forma o viitoare majoritate pentru Consiliul Judeţean (CJ) Maramureş şi a susţine proiectele de dezvoltare a judeţului.

„Am avut cu cei din PMP discuţii constructive şi sunt convins că Mişcarea Populară Maramureş va încheia astfel de protocoale de colaborare şi cu alte forţe politice, la nivelul Consiliilor Locale. PSD şi PMP semnează acum protocolul de colaborare administrativă şi politică în Consiliul Judeţean şi Consiliile Locale pentru constituirea de majorităţi unde putem realiza acest lucru singuri sau alături de alte partide, unde se va impune acest fapt. Programul de guvernare locală propus de PSD în campania electorală va fi susţinut de PMP, la fel cum proiectele Mişcării Populare Maramureş vor avea susţinerea PSD. (…) Pe lângă investiţiile care trebuie duse la bun sfârşit, cum este depozitul ecologic de la Fărcaşa, Aeroportul Internaţional Baia Mare (…), trebuie să ne concentrăm în reabilitarea drumurilor judeţene prin POR sau Programul Naţional de Dezvoltare Locală”, a susţinut, Gabriel Zetea.

Preşedintele PMP Maramureş, Adrian Todoran, a declarat că protocolul semnat cu PSD a fost „girat” de „intenţia” unor oameni care doresc să continue proiectele începute în mandatul trecut.

„Am stat la discuţii cu oameni care nu vor să schimbe, ci vor să continue proiectele începute în Maramureş. (…) Faptul că intrăm cu oameni tineri în Consiliul Judeţean este extrem de important. PMP a dorit să semneze protocolul cu PSD, deoarece a fost primul partid care ne-a întins o mână, care ne-a invitat la masa negocierilor”, a spus Todoran.

În context, prim-vicepreşedintele PMP Maramureş, Lucian Morar, care a câştigat un nou mandat de primar în oraşul Ulmeni a spus că preşedinţia CJ ar trebui atribuită PSD.

„PSD a câştigat detaşat alegerile şi PMP consideră că social-democraţii trebuie să îşi asume funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş. Discuţiile între cele două formaţiuni politice au fost uşoare, ne-am compatibilizat pe ceea ce înseamnă următorii patru ani, eu şi colegii mei am ajuns la un consens şi am stabilit că îl vom susţine pe Gabriel Zetea pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, fiindcă şi din poziţia de vicepreşedinte al CJ, a avut un aport semnificativ în demararea podului peste Someş la Ulmeni”, a spus Lucian Morar.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More