Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

PSD solicită anularea alegerilor într-o comună din Sălaj

0 39

Organizaţia Judeţeană a PSD solicită Biroului Electoral Central (BEC) anularea alegerilor şi repetarea scrutinului electoral în comuna Băbeni, după ce candidatul acestei formaţiuni politice pentru postul de primar a obţinut, conform datelor oficiale, cu doar trei voturi mai puţin decât contracandidatul de la PNL, declarat câştigător al scrutinului de duminică.

Social democraţii reclamă faptul că s-au încheiat trei procese verbale succesive privind consemnarea rezultatelor votării pentru funcţia de primar succesiv în secţia de votare Ciocmani sau la BEJ Sălaj însă datele pe care acestea le conţin sunt diferite, fiecare fiind modificat faţă de forma iniţială, PSD precizând că lipsesc două buletine pentru postul de primar.

„Membrii secţiei de votare Ciocmani au numărat de cel puţin 70 ori buletinele de vot fără a reuşi să încheie procesul verbal în condiţii de legalitate. În acest context trebuie evidenţiată atitudinea preşedintelui secţiei de votare Ciocmani împreună cu locţiitorul acesteia care au încercat să ascundă lipsa buletinelor de vot şi nu au anunţat Biroului Electoral de Circumscripţie Băbeni neregulile semnalate în cadrul secţiei de votare Ciocmani”, se arată în contestaţia depusă la BEC, semnată de candidaţii PSD şi UNPR la funcţia de primar, alături de preşedintele PSD Sălaj, Tiberiu Marc.

Social democraţii reclamă şi faptul că procesul verbal întocmit la Biroul Electoral Judeţean Sălaj nu a fost semnat de toţi membri secţiei de votare.

„În acest context, suspiciunile de fraudă sunt cu atât mai întemeiate având în vedere diferenţa de doar 3 voturi dintre candidata Drăgan Mariana-Alina (PSD) şi candidatul Vancea Dorel (PNL)”, se mai arată în contestaţia prin care se solicită BEC să dispună anularea alegerilor din Circumscripţia nr. 7 Băbeni, judeţul Sălaj, pentru funcţia de primar, Consiliu Local şi Consiliu Judeţean şi repetarea scrutinului electoral.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More