Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

PSD va propune în coaliţie majorarea salariului minim până la 3000 de lei, majorarea pensiei minime la 1.100 de lei şi a valorii punctului de pensie la 1.745 de lei

0 230

Ministrul Muncii Marius Budăi a anunţat miercuri că PSD va propune în coaliţie majorarea salariului minim până la 3000 de lei, majorarea pensiei minime la 1.100 de lei şi a valorii punctului de pensie la 1.745 de lei.

Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă la Neptun, în timp ce la Palatul Victoria are loc şedinţa de Guvern şi în condiţiile în care premierul Nicolae Ciucă a comentat deja cu privire la o astfel de măsură afirmând că, în funcţie de colectările la buget şi în urma discuţiilor în coaliţia de guvernare, va fi luată o decizie cu privire la pachetul de măsuri sociale.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, întrebat despre propunerea PSD de majorarea a pensiilor cu minim 10%, iar a salariului minim brut de la 2.250 lei la 3.000 lei, că în funcţie de colectările la buget şi în urma discuţiilor în coaliţia de guvernare va fi luată o decizie cu privire la pachetul de măsuri sociale. „Ca să putem să asigurăm acest pachet măsuri sociale trebuie să avem din ce să asigurăm banii necesari pentru a putea să majorăm atât pensiile, cât şi salariile”, a adăugat şeful Executivului.

”Eu am spus că, urmare a întâlnirilor din aceste zile cu conducerea extinsă a PSD, am venit pe fiecare sector în parte cu propuneri şi politici publice care ne aparţin. Marius Budăi va prezenta şi detalia, în perioada imediat următoare, sectorul social şi toate măsurile care ţin de această componentă care este extrem de importantă pentru noi şi la care ţinem foarte mult.

Bineînţeles că vom veni cu aceste propuneri de politici publice şi în cadrul coaliţiei, dar sunt chestiuni la care insistăm şi noi ţinem foarte mult. Au fost discutate. Marius Budăi le va detalia pe larg, în perioada următoare, pentru că vor fi obiectul unei conferinţe de presă separate”, a afirmat Sorin Grindeanu, întrebat marţi dacă au fost discutate în coaliţie măsurile propuse de PSD cu privire la creşterea pensiilor şi salariilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More