Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Publicul Electric Castle poate dona pentru „Cumințenia Pământului”

0 92

Publicul festivalului Electric Castle, care se desfășoară între 14 și 17 iulie la Castelul Banffy (județul Cluj), poate dona pentru achiziționarea operei „Cumințenia Pământului” prin intermediul brățării de acces la eveniment, arată posterul dedicat campaniei din cadrul evenimentului.

Ministrul Culturii, Corina Șuteu, apreciază că, prin această implicare, întâlnirea dintre „cultură și popcult merită să aibă loc”.

„Mă bucur să merg la Electric Castle și să beneficiez de sprijinul festivalului pentru ‘Cumințenia Pământului’. Întâlnirea dintre un artist care a revoluționat arta modernă — Brâncuși — și cultura alternativă, dintre cultură și popcult, merită să aibă loc”, a scris ministrul marți pe pagina sa de Facebook.

Corina Șuteu subliniază că opera „Cumințenia Pământului” este „o resursă fundamentală de creativitate a României” și, cu ajutorul donatorilor, „va fi păstrată aici, în circuitul muzeal, accesibilă pentru toți cei care își doresc să o privească și să o cunoască. Ceea ce are ea de oferit este la fel de relevant azi ca în vremea în care a fost gândită de Brâncuși”, mai scrie Corina Șuteu.

Aceasta a atașat, pe pagina sa oficială de Facebook, posterul dedicat campaniei de către festivalul de muzică. Potrivit posterului, publicul festivalului poate dona prin intermediul brățării de acces pe care fiecare spectator alocă, prin transfer bancar, o sumă de bani pentru a fi cheltuită în spațiul de spectacol.

Există mai multe modalități prin care românii pot dona pentru achiziția operei: direct prin intermediul site-ului campaniei www.brancusiealmeu.ro, prin intermediul celui mai mare retailer online din România, eMag, unde românii pot cumpăra virtual, pe www.emag.ro, „Cumințenia pământului”, donând astfel în conturile campaniei pentru achiziția operei lui Constantin Brâncuși; virând lei, euro și dolari, prin transfer bancar sau prin depunere de numerar, în conturile deschise pe numele Ministerului Culturii de către băncile comerciale. Conturile sunt disponibile pe site-ul www.brancusiealmeu.ro.

Potrivit unei estimări publicate recent, până la 1 iulie, în urma campaniei, a fost strânsă suma de 267.595 de euro. Campania de colectă națională „Brâncuși e al meu” are ca țintă strângerea sumei de 6 milioane de euro din donații publice, până la sfârșitul lui septembrie. Acestei sume i se adaugă 5 milioane de euro alocate de Guvern, pentru ca opera lui Brâncuși să intre în proprietatea statului, după achiziționarea de la proprietarii săi actuali.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More