Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Punct final în procesul de închidere a rampelor neconforme de deşeuri din judeţul Cluj

0 260

Consiliul Judeţean Cluj a efectuat recepţia la finalizarea lucrărilor aferentă proiectului de închidere şi ecologizare a depozitului urban neconform de deşeuri din municipiul Câmpia Turzii. ”Depozitele neconforme de gunoaie din judeţul Cluj au devenit istorie”, a transmis Alin Ţişe, preşdintele CJ Cluj.

”Odată cu recepţia lucrărilor de închidere a ultimei rampe neconforme punem definitiv punct acestei probleme. Cu ajutorul fondurilor europene, depozitele neconforme de gunoaie din judeţul Cluj au devenit istorie. În continuare, întreaga noastră atenţie se va îndrepta spre funcţionarea optimă a Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor, conform tuturor exigenţelor în vigoare”, a declarat, miercuri, Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, citat într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, valoarea totală a contractului de închidere a depozitului amplasat la ieşirea din Câmpia Turzii a fost de 8.322.736 de lei, perioada de garanţie fiind de 60 de luni.

În cadrul procesului de închidere a depozitului de la Câmpia Turzii au fost amenajate 12 puţuri pentru colectarea gazului, un sistem complet de management al levigatului, o staţie de ardere a gazelor de 100 mc/h, precum şi un sistem de colectare a apelor pluviale pe o lungime de cca. 850 de metri.

De asemenea, straturile de pământ care au asigurat închiderea depozitului au avut un volum de cca. 110.000 mc.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More