Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Purta un cuţit la el pentru a speria copiii dintr-un parc

4 4

jandarm

Patrula de jandarmi din cadrul Postului Montan Cavnic a fost sesizată să ia măsurile impuse de lege în cazul unui bărbat care a avea asupra lui un cuţit ce-l folosea pentru a speria copiii dintr-un parc al oraşului Cavnic.

Echipajul de jandarmi s-a deplasat la locul sesizat, unde au identificat un localnic, Ioan R. de 62 de ani care, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a scos din buzunar un cuţit de aproximativ 20 cm pe care l-a folosit cu scopul de a speria copiii aflaţi într-un parc din zona centrală a oraşului.

După identificarea persoanei în cauză, jandarmii au ridicat în vederea confiscării obiectul găsit asupra bărbatului.

Pe numele acestuia au fost întocmite acte de constatare a infracţiunii de port ilegal de cuţit, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 2 alin. 1 pct. 1, din Legea 61/1991, care au fost înaintate unităţii de Parchet de pe lângă Judecătoria Baia Mare în vederea continuării cercetărilor şi documentării întregii activităţi infracţionale.

În conformitate cu art. 2 din Legea 61/1991, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă, portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului ori a altor obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire.

Comentarii