Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

R.A.R. şi Poliţia Rutieră, controale în trafic

0 222

Registrul Auto Român şi Poliţia Rutieră au desfăşurat controale în trafic pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, prin depistarea în trafic a tuturor celor care încalcă regulile de circulație și pun în pericol siguranța atât a lor, cât și a celorlalți participanți la trafic.

Polițiștii rutieri bistrițeni şi reprezentanţii R.A.R. au organizat și desfășurat, în perioada 1-2 noiembrie, acțiuni rutiere pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, prin depistarea în trafic a tuturor celor care încalcă regulile de circulație și pun în pericol siguranța atât a lor, cât și a celorlalți participanți la trafic.

Acțiunile s-au desfășurat pe raza întregului județ Bistriţa-Năsăud, iar în cadrul acțiunilor „s-a urmărit verificarea sistemului de frânare, a celui de reducere a zgomotului şi a emisiilor poluante, a mecanismului de direcţie, instalaţiei de iluminare/semnalizare, existenţei şi autenticității seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, precum și a legalității montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate” au transmis reprezentanţii IPJ.

De asemenea, a fost verificat sistemul de rulare, corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare și concordanţa acestora cu datele şi caracteristicile tehnice ale vehiculelor, deţinerii inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia.

Au fost constatate și aplicate peste 140 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 40 000 lei. Totodată, în cadrul acțiunii au fost reținute 18 permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare, dintre care majoritatea pentru defecțiuni tehnice.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More