Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Raed Arafat a participat la inaugurarea substaţiei ISU de la Mociu FOTO/VIDEO

0 134

inaugurare Mociu (4)

Astăzi s-a inaugurat la Mociu o nouă subunitate pentru intervenții, care aparţine Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” al Judeţului Cluj. Acolo au fost detaşaţi mai mulţi angajaţi ai Detaşamentului de Pompieri Dej.

La ceremonia de inaugurare au participat numeroase oficialităţi în frunte cu Secretarul de Stat dr. Raed Arafat şi continuând cu ÎPS Andrei Andreicuţ, Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu, vicepreşedintele CJ Cluj, prefectul Gheorghe Vuşcan, deputatul dejean Cornel Itu, Vasile Sălătioan, consilier judeţean sau cu cei 10 primari ai comunelor deservite de noua subunitate. De la ceremonie nu a putut lipsi generalul de brigadă Vasile Şomlea, comandantul ISU Cluj, cel care şi-a dorit ca înainte de retragere să fie inaugurată noua substaţie de la Mociu. Cu toţii au fost întâmpinaţi cu pâine şi sare.

După slujba de sfinţire oficiată de ÎPS Andrei Andreicuţ, Raed Arafat a vorbit despre importanţa unei astfel de staţii în zona respectivă. „Chiar dacă pompierii au staţii peste tot în ţară, totuşi mai găsim locuri şi sunt multe locuri unde mai trebuie să înfiinţăm echipaje şi staţii astfel încât populaţia să fie deservită în mod egal. E o zonă care a fost destul de descoperită şi în care ambulanţele trebuiau să ajungă de la distanţe destul de mari. Pentru noi (n.r- această substaţie) dovedeşte că evoluţia sistemului este în desfăşurare, continuă, ajungem din ce în ce mai aproape de populaţie”, a declarat Raed Arafat.

Acesta a mai explicat că, în curând, încă patru sau cinci judeţe din ţară vor trece la dispecerat comun (ambulanţă+ISU). Manifestările de la Mociu s-au încheiat cu tăierea panglicii şi vizitarea substaţiei.

Vezi mai jos imagini video de la inaugurare:

Subunitatea de la Mociu este dotată cu o ambulanţă SMURD de prim ajutor tip B2 și două autospeciale de stins incendii de capacitate medie și mărită, precum și echipamente pentru intervenții de descarcerare. Înfiinţarea acestei unităţi este foarte importantă, deoarece poate să ofere un răspuns într-un timp mai scurt într-o zonă în care locuiesc peste 23 000 de persoane. Angajaţii de acolo vor deservi un număr de zece comune și cele 50 de sate aferente. Comunele ce vor beneficia de intervențiile echipajelor subunității din Mociu sunt: Buza, Căianu, Cămărașu, Cătina, Frata, Geaca, Mociu, Pălatca, Suatu și Țaga.

Investiția a fost posibilă prin sprijinul Consiliului Județean Cluj și a Asociației microregională Câmpia Transilvaniei și s-a ridicat la aproximativ 1 900 000 lei pentru proiectare, avizare, construire, racordare la utilități și dotarea obiectivului corespunzător specificului subunităților de pompieri moderne. Această sumă nu include autospecialele și echipamentele de intervenție, ce vor fi asigurate de către ISU și SMURD Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More