Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Raed Arafat: Nu există nicio garanţie că elevii se vor întoarce în școli

0 248

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat, vineri, că nu există nicio garanție că orele se vor relua în format fizic la finalul celor două săptămâni de vacanță. După zece zile se va face o analiză privind evoluția crizei COVID.

„Nu există nicio garanție, pentru că nu știm cum va evolua. Așteptăm să vedem evoluția și discuția asta a fost că la 10 zile vom evalua din nou. La 10 zile vom vedea cum se mișcă situația”, a declarat Raed Arafat.

Acesta a explicat faptul că a fost aleasă varianta vacanței de două săptămâni în locul școlii online pentru a nu exista „o discrepanţă între accesul la online şi seriozitatea şi toate acestea”. Decizia a fost luată după discuții cu experţii de la Ministerul Educaţiei.

Șeful DSU a mai spus că abia după 14 zile se vor vedea rezultatele noilor restricții anti-COVID, care vor intra în vigoare de luni.

La rândul său, Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a declarat că vacanța elevilor ar putea fi prelungită dacă aceste două săptămâni nu vor produce efecte pozitive: „Dacă nu se produce un efect în sensul pozitiv, pe acest segment, există toată posibilitatea de a prelungi această măsură”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More