Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Rampa de gunoi de la Dej va fi închisă anul viitor

0 452

Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a afirmat marţi că instituţia pe care o conduce a finalizat, înainte de termen, închiderea a trei rampe neconforme de deşeuri.

Alin Tișe a declarat în cadrul unei conferințe de presă că rampele neconforme de deșeuri, de pe raza județului Cluj, vor fi închise înainte de termen. Este vorba despre rampele de la Turda și Gherla, dar și cea de la Huedin.

„CJ Cluj a finalizat închiderea rampelor neconforme de deşeuri de la Turda şi Gherla înainte de termen. Aceasta trebuiau închise în luna iunie, dar lucrările s-au finalizat în aprilie. De asemenea, săptămâna trecută am închis şi rampa de Huedin, care avea termen de finalizare în luna iulie.” a afirmat acesta.

În schimb, rampa de la Dej, dar și cea de la Câmpia Turzii, își vor închide activitatea începând de anul viitor. De asemenea, s-a adus în discuție și faimoasa rampă de deșeuri de la Pata Rât. Aceasta va fi închisă până la finalul acestui an. Procesul s-ar fi putut finaliza mult mai repede, însă au existat probleme provocate de o alunecare de teren și o scurgere de levigat.

„În ceea ce priveşte rampele de la Dej şi Câmpia Turzii, acestea vor fi închise anul viitor. Rampa de deşeuri a municipiului Cluj-Napoca de la Pata Rât, unde au fost probleme legate de o alunecare de teren şi de o scurgere de levigat, va fi închisă până la sfârşitul acestui an. Dacă nu ar fi fost aceste probleme, şi rampa de la Cluj-Napoca era deja închisă. De un an, de când am început procedurile de închidere a rampelor neconforme, autorităţile au găsit soluţii de depozitare a deşeurilor pe alte rampe”, a afirmat același Alin Tişe.

Nu în ultimul rând, președintele Consiliului Județean a declarat și faptul că la sfârşitul anului acesta va fi finalizat şi Centrul de Management Integrat al Deşeurilor, unde se vor depozita deşeurile din toate localităţile judeţului Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More