Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Rareș Pop, șeful ISCTR Cluj, arestat pentru 30 de zile

0 73
rares pop cluj
Foto: ziuadecj.realitatea.net

Șeful Inspectoratului de control în Traficul Rutier, Rareș Pop, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Celălalt reținut în acest dosar, Claudiu Vasile Crișan, inspector coordonator al Biroului judeţean Cluj din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Traficului Rutier, a primit măsura arestului la domiciliu.

Tiberiu Ban, avocatul lui Rareș Pop, a declarat la ieșirea din sala de judecată că va face apel la decizia judecătorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„Bineînțeles că vom declara, s-a și declarat de fapt în această seară contestație, o vom motiva după ce vom lua la cunoștință considerentele încheierii la care ne referim pentru că noi considerăm, așa cum am formulat în concluziile noastre că urmărirea penală se poate desfășura și față de inculpatul Pop în stare de arest la domiciliu. Si-a mentinut declaratiile date in cursul urmăririi penale, aratând că aceste fapte sunt în realitate altfel săvârșite decât cea susținuta de Parchet, dar asupra fondului lucrurile sunt departe de a fi clarificate”, a spus, la ieşirea din sala de judecată, Tiberiu Ban.

Potrivit unui comunicat al DNA, cei doi inspectori sunt acuzați de:
POP RAREȘ VASILE, inspector șef teritorial (7 județe) în cadrul Inspectoratul de Stat pentru Controlul Traficului Rutier și vicepreședinte al organizației locale a unui partid politic, (reținere începând de la data de 04.06.2014, ora 23,00, până la data de 05.06.2014, ora 23,00), cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
— abuz în serviciu comis în formă continuată cu obținere de foloase necuvenite,
— desfășurarea de activități ca acte de comerț, incompatibile cu funcția deținută în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite
— permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, comisă în formă continuată,
șantaj
— luare de mită
CRIȘAN CLAUDIU VASILE , inspector coordonator al Biroului județean Cluj, din cadrul Inspectoratul de Stat pentru Controlul Traficului Rutier, (reținere începând de la data de 04.06.2014, ora 23,15, până la data de 05.06.2014, ora 23,15) cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
— abuz în serviciu comis în formă continuată cu obținere de foloase necuvenite;
— permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în formă continuată.

La doar o săptămână după ce a devenit consilier județean, Rareș Pop și-a dat demisia din Consiliul Județean, dar și din funcția de șef al Inspectoratului de Stat pentru Controlul Traficului Rutier. De asemenea, Rareș Pop a renunțat și la funcția de vicepreședinte al PNL Cluj.

Vezi și: Consilierul județean din Dej, Rareș Pop, a fost ridicat de DNA fiind acuzat de fapte de corupție

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More