Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Rarități care trebuie felicitate: Doi polițiști din Cluj au refuzat mită de la un șofer băut

0 80

Doi polițiști din Cluj au depus un denunț la Parchet după ce un șofer pe care l-au prins în trafic băut la volan le-ar fi oferit mită 1.500 de lei. Oamenii legii au refuzat banii și l-au dat în gât pe șofer pentru dare de mită, iar la finalizarea cercetărilor șoferul a fost condamnat.

Fapta s-a petrecut în vara acestui an, însă abia în urmă cu o săptămână șoferul și-a recunoscut vinovăția la Tribunalul Cluj și a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

„La data de 07.11.2016, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Cluj au finalizat cercetările, iar procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj a încheiat acordul de recunoaștere a vinovăției cu inculpatul F.V.I., persoană fără calitate specială, și a propus condamnarea acestuia la pedeapsa de 1 an și 5 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită. Totodată, prin acord s-au stabilit următoarele: condamnatul va urma un program de reintegrare socială, va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 70 de zile și va plăti 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare”, se arată într-un comunicat remis presei.

În fapt, din probatoriul administrat în cauză s-a reținut că, la data de 19.06.2016, inculpatul F.V.I. a oferit suma de 1.500 de lei unor agenți de poliție din cadrul unei Secții de Poliție Rurală – I.P.J. Cluj, pentru ca aceștia să nu îi întocmească dosar penal ca urmare a săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În data de 21.06.2016, la D.G.A. – S.J.A. Cluj cei doi polițiști au depus denunțuri care au fost înaintate Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, constituindu-se dosar penal. Ofițerii D.G.A. au efectuat în cauză mai multe activități de urmărire penală, în baza delegărilor dispuse de procurorul de caz.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More