Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Răsturnare de situație în cazul copilului ucis de câini în București

4 5

caine

După aproape două săptămâni în care în toată țara s-au purtat războaie împotriva câinilor maidanezi, în urma incidentului din București în care un copil de patru ani a murit după ce a fost sfâșiat de câini, dovezile noi apărute în acest caz dau peste cap situația inițială.

Ionuț Anghel, un copil de patru ani din București a murit în urmă cu aproape două săptămâni după ce ar fi fost sfâșiat de unul sau mai mulți câini fără stăpân din zona parcului Tei din capitală. La acel moment, vinovați ar fi fost găsiți șase câini comunitari ce se aflau în zonă, unul dintre ei prezentând urme de sânge pe blană.

Cei șase câini au fost imediat ridicați, iar în cazul anchetei s-au realizat analize ADN pentru a demonstra că patrupedele sunt responsabile de moartea micuțului. Acum, însă, în urma analizelor efectuate, se pare că nu câinii respectivi au fost cei care l-au atacat pe Ionuț.

Între timp, de la declanșarea scandalului, mii de persoane au ieșit în față cerând eutanasierea câinilor vagabonzi. De cealaltă parte, asociațiile pentru protecția animalelor au solicitat anchete peste anchete în cazul lui Ionuț Anghel și au reușit să scoată la suprafață noi elemente.

Surse din interiorul anchetei au declarat pentru DC News că din datele existente până în prezent, analizele ADN arată că în probele prelevate din rănile copilului ucis nu a fost găsit ADN-ul niciunui câine dintre cei șase maidanezi acuzați că l-ar fi ucis pe Ionuț.

Chiar dacă informațiile nu au fost confirmate încă oficial, prinde contur tot mai mult ideea că Ionuț ar fi fost ucis de un câine de luptă, cel mai probabil din rasa Rottweiler, și că stăpânul acestuia ar fi abandonat trupul copilului în zona respectivă pentru a da vina pe câinii maidanezi.

Această ipoteză este susținută și de Marius Marinescu, președintele Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului.

“Am susținut încă de la început că acel copil a fost ucis de un câine de luptă. Era imposibil ca niște câini comunitari să facă acele răni pe trupul copilului. Și era imposibil ca după acest atac, acei câini să stea liniștiți și să dea din coadă. Orice etolog a înțeles că acei câini nu erau vinovați.Poate că unul dintre ei a mirosit copilul și avea urme de sânge pe blană, dar așa cum s-a văzut și la televizor, erau rezultatul unei atingeri, nu erau produse de o mușcătură. A fost o campanie de dezinformare, de învrăjbire a populației. În acest moment, autoritățile sunt obligate să-l identifice pe proprietarul câinelui de luptă vinovat, care a târât corpul în locul în care a fost găsit”, a declarat Marius Marinescu pentru DC News..

Comentarii